Doğubayazıt'ta yüzlerce kişi zamları protesto etti

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde toplanan yüzlerce kişi başta elektrik faturaları olmak üzere zamlara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yüzlerce kişi zamları ve hayat pahalılığını protesto etti. 

Eylemin görüntülerini Twitter hesabından paylaşan HDP Ağrı Dilan Dirayet Taşdemir, "Elektrik faturalarında yüzde 2’lik TRT payını kaldırmakla övünen AKP, elektriğe yüzde 50 ila yüzde 125 arasında zam yaptı. 'Kaşıkla verip kepçeyle geri almak' ancak AKP’nin yapacağı bir iştir. Ağrı/Bazid halkı, asgari ücret ve emekli maaşını aşan elektrik faturalarına isyan ediyor" ifadelerini kullandı. 

Aras Elektrik ve Dağıtım A.Ş binası önüne kadar yürüyen protestocular zamların geri çekilmesini ve hükümetin istifa etmesini istedi. 

Cumhuriyet gazetesinin konuştuğu Doğubayazıtlılar, eylemin kendiliğinden geliştiğine söylediler: "Genelde buranın faturaları ayın 1'ile 3'ü arasında geliyor. Sosyal medyada sitelerde 'Cumadan sonra TEDAŞ'a yürüyelim' gibi şeyler paylaşıldı."

Yürüyüşe katılanların çoğunun fatura ödeme merkezlerinden gelenler insanlar olduğunu, eline faturasını alanın eyleme katıldığını belirten bir kişi, "İnsanlar soğuk ve yağışlı havaya rağmen saatlerce bu protestoyu yaptı" dedi fakat böylesine tepkiye rağmen konuşulacak bir muhatap bulunamadığını ifade etti.

Etiketler Ağrı Doğubayazıt