Dodurga’nın tek kadın adayına, ‘seçimden çekil’ tehdidi

Çankırı Dodurga’daki belediye başkanlığı seçimlerinde yarışan tek kadın aday Emine Yayla, “kadın aday olmaz” denilerek tehdit edildi: Korkmuyorum, kampanyaya devam ediyorum.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Yıllar sonra yeniden belediye statüsü kazanan Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde 3 Temmuz’da seçim yapılacak. Dokuz adayın yarıştığı seçimlerde tek kadın aday olan Adalet Partisi’nden Emine Yayla, “Kadın aday olmaz” denilerek tehdit edildi.

Telefonla aranarak ve mesaj yollanarak tehdit edildiğini, adaylıktan çekilmesi yönünde mesajların yanı sıra “taciz mesajları” da aldığını belirten Emine Yayla, “Adaylık sürecimde sürekli tehdit edildim. Ben adaylıktan çekilmiyorum ve sonuna kadar devam ediyorum. Korkmuyorum. Kampanyama devam ediyorum. Bu tehditlere de boyun eğmeyeceğim. Son dönemde tehditlerin yanı sıra ‘aşk’ içerikli taciz mesajları da gelmeye başladı. Olayı daha çirkinleştirdiler. Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

'‘KADIN ADAY OLMAZ’ DİYORLARDI’

Yayla’nın seçim kampanyası sürecinde beldede olan Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nesimi Özgöz, seçim çalışması için beldeye gelen Adalet Partisi kadın kolları üyeleri için ev tuttuklarını, dün akşam (25 Haziran) saatlerinde bu evin önünde kanlı bir mont bırakıldığını gördüklerini söyledi. Emine Yayla’nın adaylıktan çekilmesi için önceden de tehdit edildiğini belirten Özgöz, “Telefonlarda tehditler alıyordu. Adaylıktan geri çekilmesini istiyorlardı. ‘Kadın aday olmaz’ gibisinden şeyler söylüyorlardı” dedi.

Tehditlerin kim tarafından yapıldığını sorduğumuz Özgöz, “Bunları söylemeyelim. Telefonuna mesajlar geliyordu. Mesajlara ve telefonlara dair suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.

ÇANKIRI VALİLİĞİ, ‘BAYAN BIRAKTI’ DEDİ

Çankırı Valiliği, Adalet Partisi kadın çalışanlarının kaldığı misafirhanenin önüne kanlı ceket bırakılmasına ilişkin açıklama yaptı. İhbar sonucunda araştırmanın başlandığını belirten Valilik, “Kanlı ceketi misafirhanenin girişine F.K. isimli bayanın bıraktığı anlaşılmış, F.K., torunları ile beraber küçükbaş hayvan kestiklerini ve dinlenmek için söz konusu misafirhanenin merdivenine oturduklarını beyan etmiş, merdivenin soğuk olmasından dolayı üzerine oturmak için ceketi merdivene koyduğunu ve orada unuttuğunu beyan etmiştir. Adalet Partisi yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir şikayetlerinin olmadığını beyan etmişlerdir” dedi.

YAYLA, ‘KADINDAN BELEDİYE BAŞKANI OLMAZ DİYORLAR’ DEMİŞTİ

AK Parti, DEVA, Yeniden Refah, Türkiye Değişim Partisi, Saadet Partisi, DSP, Memleket Partisi ve Vatan Partisi’nin erkek adaylarının karşısında tek kadın aday olarak seçime katılan Emine Yayla, Dodurga’da Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada iddialı olduğunu ifade ederek şunları kaydetmişti:

“İddialıyım. Projelerimiz açık ve net. Bütün eleştirilere rağmen…’Kadından belediye başkanı olmaz’ diyorlar. ‘Başımıza taş yağacak’ diyorlar. Bütün eleştirilere rağmen bunların hepsini göğüslüyorum. Benim seçimde tek bir oyum da olsa, o oyu ben de vermiş olsam bu seçime gireceğim. Allah’ın izniyle inşallah kazanacağız. Projelerimiz çok güzel. Zorlukları burada yıllardır bizler çektik. Şimdi geliyorlar ama yıllardır neredeydiler?”