Novak Djokovic Avustralya’dan sınırdışı edildi

Covid kurallarına uymaması nedeniyle Avustralya hükümeti tarafından vizesi ikinci kez iptal edilen tenisçi Djokovic'in itirazı reddedildi. Vize yeniden iptal edildi, Djokovic Avustralya'dan ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teniste tek erkekler sıralamasının bir numarası olan Sırp raket Novak Djokovic'in Avustralya'da yaşadığı vize krizi, sınırdışı kararıyla sonlandı. Melbourne'deki Avustralya Federal Mahkemesi'nin 'kamu yararı' gözeterek vize iptal kararını yinelemesinin ardından Djokovic Avustralya'dan ayrıldı.

Federal Mahkeme'deki üç kişilik yargıç heyeti, aşı kurallarına uymaması nedeniyle ve 'kamu yararı' gerekçe gösterilerek Avustralya hükümeti tarafından vizesi ikinci kez iptal edilen Djokovic'in itirazını reddetti. Temyize kapalı olan kararın ardından mahkemenin kararına saygı duymakla birlikte 'büyük hayal kırıklığı' yaşadığını söyleyen Djokovic Avustralya'dan sınırdışı edilerek, Dubai’ye gitmek üzere yola çıktı.

Aşı karşıtlığıyla tanınan Djokovic'in, pandemi sürecinde çok sıkı karantina kurallarının uygulanmasının ardından ve halka aşı olunması çağrısı yapıldığı bir dönemde Avustralya Açık'a katılmak üzere Melbourne kentine gidebilmesi için tıbbi muafiyet alması tartışma yaratmıştı. Victoria eyaleti yetkililerin tanıdığı muafiyet havalimanında federal yetkililer tarafından iptal edilmiş, Djokovic açtığı ilk temyiz davasını kazanmıştı. Ancak federal hükümet Djokovic'in vizesini ikinci defa iptal etmişti. 

Djokovic'e özel izin verilip verilmeyeceği, federal seçimlere hazırlanan ülkede aşı karşıtlığının desteklenmesi olarak yorumlanarak Başbakan Scott Morrison için siyasi bir meseleye dönüşmüş durumda.

Federal mahkemenin kararı, Avustralya Açık'ı dokuz kez kazanma rekoruna sahip olan Djokovic'in bu yılki turnuvaya katılamayacağı anlamına geliyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Novak Djovokic vize