Djokovic'in avukatları: Covid'e yakalandığı için muafiyet verildi

Aşı karşıtı Novak Djokovic'in avukatları, Sırp tenisçinin 16 Aralık'ta Covid testinin pozitif çıktığını ve bu nedenle aşı muafiyeti sağlandığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 aşısı yaptırıp yaptırmadığını gizleyen ve aşı karşıtı açıklamalarıyla bilinen Sırp tenisçi Novak Djokovic'in avukatları, Avustralya Açık turnuvasına katılması adına Djokovic'in aşı muafiyetinde 'yeterli koşulları sağladığını' gösteren belgeleri mahkemeye sundu.

Avustralya Açık'a katılmak için Melbourne kentine gitmeden önce kendisine 'muafiyet' verildiğini açıklayan ancak Avustralya Sınır Güçleri'nin Covid-19 aşısı şartından niçin muaf tutulduğuna dair 'yeterli kanıt' sunamadığını söyleyerek vizesini iptal ettiği Djokovic'in 16 Aralık'ta Covid-19 testinin pozitif çıktığı, bundan 14 gün sonra da 'herhangi bir semptom gözlenmediğinin' belgelendiği aktarıldı.

Avukatlar, bu nedenle ülkeye giriş için aşı muafiyeti sağlandığını ileri sürdü. 1 Ocak'ta Djokovic'e İçişleri Bakanlığı tarafından 'Avustralya'ya karantinasız giriş şartlarını yerine getirdiğine' dair bir belge verildiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)