Diyarbakır'da TİP üyesine saldırı

Sene başında TİP İl Başkanı Sargın'ın bıçaklandığı Diyarbakır'da, çarşamba günü de TİP üyesi Furkan Erdoğan saldırıya uğradı. Erdoğan'ın başına sert bir cisimle vuran saldırganlar kaçtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri ikinci defa saldırıya uğradı.

TİP İl Başkanı Salih Sargın’ın 8 Ocak 2022'de bıçaklandığı şehirde, çarşamba akşamı da parti üyesi Furkan Erdoğan saldırıya uğradı. Erdoğan’a kafasına sert bir cisimle vurarak yaralayan saldırganlar, kayıplara karıştı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre Kayapınar Ekin Ceren Parkı’nda gerçekleşen olaya ilişkin il başkanlığı önünde açıklama yapıldı. Amed Emek ve Demokrasi Platformu’nun da destek verdiği açıklamada saldırıya uğrayan Furkan Erdoğan, “Faşizmin bizleri hedefi haline getirmesine hiç şaşırmıyoruz. Son sürece baktığımızda, kimyasal silah kullanımına karşı sokaklardaydık, emek hakları için, Dünya Kobanê Günü için meydanlardaydık, faşizm her zaman bizi bir yerde kıstırıp saldırıya uğratmak istiyor. Biz bunları alt edeceğimize yemin ediyoruz” diye konuştu. 
TİP Diyarbakır üyesi Yusuf Eren Ezgin de saldırıyı vandallık olarak değerlendirdi. Olayın takipçisi olacaklarını belirten Sezgin, “AKP-Saray rejimine karşı mücadelemiz kesintisiz sürüyor. Yol arkadaşlarımıza karşı izandan yoksun bir şekilde pusu kuran çete örgütlenmelerine karşı geri durmayacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Bizler saraylardan icazet almadık, saraylılardan bir gün olsun adalet beklemedik. Saray varsa ona karşı yoksul halkımızın safında mücadelede etmekten bir gün olsun geri durmadık, bundan sonra da durmayacağız” ifadelerini kullandı. 

Partilerine yönelik saldırıların sistematik bir hal aldığını söyleyen Ezgin, “Sokaklarda direnen devrimcilere, işçilere, kadın ve gençlik örgütlerine karşı barikat oluşturan kolluk kuvvetlerinize, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın keyfi kaçmasın diye en demokratik hakkımızı dahi yasaklayan valinize, Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarından başını kaldırmayan hâkimlere, savcılara kısacası zalimin talim ettiği yolun tam da karşısında dimdik ayaktayız, yan yanayız” dedi.

TİP Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın, 8 Ocak 2022'de evinin önünde iki kişinin bıçaklı saldırısında yaralanmış, partiden yapılan açıklamada saldırganların Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilmişti. (HABER MERKEZİ)