Diyarbakır’da stajyer öğrenci çatıdan düşerek öldü

Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Çakar, Mesleki Eğitim Merkezi kapsamında klimacıda yaptığı stajda yüksekten düşerek hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Çakar, klima montajı için götürüldüğü oto galericiler sitesinde, iş güvenliği olmadığı için, çatı katından düşerek yaşamını yitirdi.

Amida Haber'in haberine göre, olay 21 Aralık’ta Diyarbakır’ın 500 Evler Semti’nde meydana geldi. Şehit Abdulvahap Çokur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Ömer Çakar, Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) kapsamında sene başında bir klimacıda staja başladı.

İddialara göre, stajyer öğrenci Çakır, 21 Aralık’ta klima tesisatını döşemek için götürüldüğü Oto Galericiler Sitesi’nde dengesini kaybederek 2’inci kattan zemine çakıldı. Kafa üstü yere düşen Çakır, ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulans ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 17 yaşındaki Çakır, 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. 27 Aralık’ta yaşamını yitiren Çakır, otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Çakır’ın dayısı Serdar Kaya, olayda hem okulun hem de işyerinin ihmali olduğunu söyledi. Kaya, “Klimacının sahaya götürmemesi lazım, götürmüş. Ağır iş yaptırmaması lazım, bunu da yaptırmış. Klima tesisatı döşemek için çatı katına çıkmış, ama hiçbir güvenlik önlemi alınmamış. Yeğenim ikinci kattaki asma tavandan düşmüş” dedi.

Kaya, hem iş yeri, hem de okul yönetiminin ihmali olduğunu, belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (Haber Merkezi)

Etiketler diyarbakır staj