Diyarbakır’da okulun dibinde yıkım: Ses ve tozdan ders işlenmiyor

Diyarbakır’daki Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu çevresindeki moloz kaldırma işlemi ders işlemeyi imkansız hale getirdi. Eğitim-Sen okul çevresindeki yıkımların hafta sonuna alınmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’ndeki Peyas Mahallesi’ndeki 4 bloklu Öz Teknik Sitesi ile Mas Apartmanı 6 Şubat depreminde ağır hasar gördü. 4 binanın yıkım işlemine yaklaşık bir ay önce başlandı, yıkım bitti, ancak moloz kaldırma işlemi halen sürüyor.

11 Eylül’de okullar açıldı, öğrenciler ders başı yaptı. Öz Teknik Sitesi ile Mas Apartmanı’na 100-200 metre uzaklıktaki Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu’nda moloz taşıma işleminden dolayı, öğrenciler ders işleyemez duruma geldi. Okulda eğitim alan yüzlerce öğrenci, hem kamyon ve kepçe sesinden hem de taşınan molozların yarattığı tozdan rahatsız.

'ÇOCUKLARIN SAĞLIĞINI RİSKE EDİYOR' 

Amida Haber’e konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Zülküf Güneş, depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen, Diyarbakır’daki yıkımın tamamlanmadığını söyledi. Okul çevresindeki yıkımların hem çocukların sağlığını tehlikeye attığını, hem de gürültüden ders işlenemez hale geldiğini belirten Güneş, “Yönetmeliğe uygun yıkılmadığı için toz ve enkazların yarattığı risk sürüyor. Okullara yakın bölgelerde, toz ve partiküller çocukların sağlığını riske ediyor, yerinde ayrıştırma yapıldığı için sesten dolayı okullarda ders işlenmesine dahi engel oluşturuyor” ifadelerini kullandı. 

'HAFTA SONU YAPILSIN' 

Güneş, okul çevresindeki yıkımların hafta sonuna denk getirilmesi gerektiğini belirterek, “Diğer yıkımların su ile bilime uygun bir şekilde yapılması gerekiyor” dedi