Diyarbakır’da kadın ve erkek pazarcılar arasında müzakere yapılacak

Diyarbakır’da kadın pazarcıların alanına erkeklerin tezgâh açması sonrası yaşanan gerginlik üzerine Bağlar Belediyesi, taraflar arasında müzakere başlatarak sorunu çözeceğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

İnanç Yıldız

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da kadın pazarcıların alanına erkeklerin tezgâh açma kararı sonrası gerginlik çıktı. Bunun üzerine Bağlar Belediyesi taraflar arasında müzakere süreci başlattığını duyurdu ve sorunu çözeceğini öne sürdü.

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi tarafından Jiyan Semt Pazarı esnafının pazartesi günü tezgah açtığı Zana Düğün Salonu civarındaki alan, perşembe günü için erkek pazarcılara tahsis edilmişti. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu imzası ile alınan kararın, Pazarcılar Derneği’nin "yer tahsisi" talebi doğrultusunda "geçici" olarak alındığı ifade edilmişti. Kararı duyan kadın pazarcılar tepki göstererek, geçtiğimiz çarşamba günü gece pazar alanında nöbet tutmuş ve sabah erkek pazarcıların alana girmesine engel olmuştu. Oluşan gerginlik üzerine Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu alana gelerek kadın pazarcılarla görüşmüştü. Sorunun çözümü için "Bana güvenin" diyen Beyoğlu’na kadınlar, "Sana güvenmiyoruz" demişti.

KADIN PAZARCILAR ALANDA NÖBET TUTMAYA DEVAM EDECEK

Belediye yetkilileri, sorunun çözümü için kadın pazarcılarla görüştü. Görüşmenin ayrıntılarını aktaran Bağlar Kadın Pazarcılar Dernek Başkanı Nurdan Saltık, "Erkek pazarcıların kendi alanlarında çalışmasını istemediğimizi söyledik. Erkek pazarcıların dernek başkanının perşembe günü tezgâh açacağını duyurduğunu söylememiz üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ergün, ‘size verdiğimiz sözü tutacağız, onları alana koymayacağız’ dedi. Çözüm için de müzakere süreci başlatacaklarını söylediler ve bir hafta süre istediler. ‘Erkek pazarcılar gideceğiz’ dediği için biz de çarşamba akşamı pazar alanında nöbet tutmaya gideceğiz, direneceğiz" dedi.