Diyarbakır'da eski MHP'li başkan yardımcısı, amcasıyla birlikte tutuklandı

Diyarbakır'da akaryakıt istasyonuna 'çökmek'le suçlanarak gözaltına alınan 8 kişiden eski MHP İl Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım ile amcası Ekrem yıldırım tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da bir akaryakıt istasyonuna hile ile el koymakla suçlanarak gözaltına alınan 8 kişi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden eski MHP İl Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım amcasıyla birlikte tutuklandı. 

Diyarbakır’da yaşayan Işık Ailesi, 2 yıl önce Sur İlçesi’nde bulunan 3 bin dönüm tarım arazisini, Yıldırım Ailesi'ne vererek, karşılığında Cadde 75’teki Petrol Ofisi'ni aldı. Devir, 3 şahit huzurunda gerçekleşti. İddiaya göre devirden bir gün sonra Yıldırım Ailesi'nin bir mensubu, “eşinin kendisinden mal kaçırdığını” iddia ederek Petrol Ofisi'ne icra koydurdu. Işık Ailesi şahitler huzurunda devri yapılan petrol istasyonuna el konulduğu iddiasıyla yargıya başvurdu.

Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde iki yıl boyunca harekete geçmeyen güvenlik güçleri 5 Ekim'de istasyona baskın düzenledi. Aralarında önceki dönem MHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Özkan Yıldırım ile amçası Ekrem Yıldırım'ın da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Amida Haber'in haberine göre adliyeye çıkartılan 8 kişiden Özkan ve Ekrem Yıldırım  ‘sahte belge, el koyma ve cebir’ suçlamasıyla tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler diyarbakır mhp gasp