Diyarbakır’da Beyaz Miting'e çağrı: Yaşamlarımıza sahip çıkalım

Amed Sağlık Platformu, Diyarbakır’da sağlıkta yaşanan sorunlara dikkat çekerek, 29 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek Beyaz Miting'e katılım çağrısı yaptı.

Amed Sağlık Platformu, Diyarbakır Tabip Odası'nda basın açıklaması yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Mahsum Kara

DİYARBAKIR - Amed Sağlık Platformu, Türk Tabipleri Birliği tarafından 29 Mayıs’ta Ankara’da "Emek bizim, söz bizim, sağlık hepimizin" şiarıyla düzenlenecek Beyaz Miting'e ilişkin Diyarbakır Tabip Odası’nda açıklama gerçekleştirdi. Platform adına hazırlanan basın açıklamasını Diyarbakır Tabip Odası Genel Sekreteri Çağla İzci okudu.  

‘SAĞLIK SİSTEMİNDEN CİDDİ SORUNLAR YAŞANIYOR'

Siyasal iktidarın sağlık politikaları nedeniyle sağlık sisteminde ciddi sorunlar yaşandığını ifade eden İzci şunları söyledi: "Sağlıksızlık üreten bu sağlık sistemi toplumun sağlığa erişiminde çok ciddi sorunlar yaratmaktadır. Mevcut durum tüm sağlık çalışanlarının hem de halkın sağlığını tehdit eder boyutlara varmıştır. Evlerde oluşan sanal kuyruklar, aylarca sonrasına alınabilen randevular, gittikçe artan kalemlerle cepten ödemeler, kamusal sağlık hizmetlerini tüketen düzenlemeler ile özel hastanelere teşvik, sağlıkta eşitsizlik tüm topluma ‘artık yeter’ dedirtmiştir. Pandemi dönemi boyunca olağanüstü koşullarda çalışan, kayıplar veren, Covid-19 nedeniyle yaşanan kayıpları meslek hastalığı sayılmayan sağlık emekçileri ciddi bir tükenmişlik içindeler. Uzun süredir sağlıkta yürüttüğümüz mücadele sonrası çeşitli vaatlerde bulunan iktidar ne yazık ki bizi şaşırtmamış; zaten yetersiz olan bu vaatlerinin bile hiçbirini yerine getirmemiştir. Ne özlük haklarımızda bir iyileşme yapılmış ne sağlıkta şiddeti ortadan kaldıracak önlemler alınmış, halkın sağlığını önceleyen politikalar yaşama geçirilmemiştir."

'HAKLARIMIZI ALANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

"Haklarımızı alana kadar mücadeleyi daha da yükselteceğiz" diyen İzci şöyle devam etti: "Sözümüzün arkasında duracağız. Haklarımızı alabilmenin yolunun hep birlikte, yılmadan mücadele etmekten geçtiğini iyi biliyoruz, dün yaptığımız gibi bugün de mücadeleye devam ediyoruz. Bu kapsamda; 29 Mayıs’ta Ankara’da "Emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin" Mitingi’nde tüm sağlık emek-meslek örgütleri olarak el ele, omuz omuza, tüm yurttaşlarımızla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından giderek Ankara’yı kendi rengimize, beyaza boyayacağız. Biz işyerlerinde yaşam için, sağlık için verdiğimiz emeği o gün tüm haklarımız için, toplumun sağlık ve sosyal hizmet hakkı için yan yana getirecek, mücadelemizi büyüteceğiz. Biliyoruz, dönüştürme gücümüz var. Haklarımızı alana kadar, her canlı nitelikli ve sağlıklı bir yaşama erişene kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

‘TALEPLERİMİZ İÇİN ALANDA OLACAĞIZ'

29 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak mitinge dair sağlık meslek örgütlerine katılım çağrısında bulunan İzci, "Biz "Emek bizim söz bizim, sağlık hepimizin" Mitingi'nde olacağız. Seslerini duyurmak ve taleplerine ulaşmak için alanda olacağız. Buradan topluma da çağrımızdır, gelin hep birlikte sağlığımıza, yaşamlarımıza sahip çıkalım. Taleplerimiz sizin için, hepimiz için" dedi.