Diyarbakır'da balçıklı yol çilesi: Araçlarımız sürekli tamirde...

Diyarbakır’da onlarca köye ulaşım sağlayan yol, mahkeme kararı ile kapatıldığı için, köylüler DSİ’nin kanal balçığı döktüğü toprak yolu kullanmak zorunda.

Fotoğraf: Amidahaber
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Hantepe, Yaytaş, Yatır, Kayaköy, Sivritepe ile Tepecik, Akalan, Meşeler, Balaban, Düzlük, Babalar köylerinde yaşayan binlerce kişi yıllardır yol sıkıntısı yaşıyor. 2015 yılına kadar köylülerin kullandığı MAPA yolunun bir kısmı, “arazi işgali” nedeniyle açılan davanın arazi sahibinin lehine sonuçlanması nedeniyle iptal edildi.

ARAÇLARIMIZ SÜREKLİ TAMİRDE’

Amidahaber'in haberine göre MAPA Yolu mahkeme kararı ile kapanınca köylüler DSİ’ye ait kanal ve hafriyat yolunu kullanmaya başladı. Köylüler, DSİ’nin kanal temizliği yaptığı dönemde, yola balçık döktüğünü belirterek, “Köylerimize eziyet çeke çeke gidip geliyoruz. Yol kötü olduğu için araçlarımız sürekli tamirde” ifadelerini kullandı.

Araçların zarar görmesi nedeniyle Hantepe ve Yaytaş dışındaki köylerin, mesafeyi 50 kilometre uzatarak, Dicle-Hani yolundan ulaşım sağlandığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)