Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri 'Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'ne alınmadı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, "Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi"ne alınmadı. Türkiye bir yıl boyunca izlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, Dünya Mirası Komitesi Genişletilmiş 45. Oturum'da 'Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi'ne alınmadı. Türkiye bir yıl boyunca komite tarafından izlenecek.  
 
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “UNESCO Dünya Mirası Komitesi Genişletilmiş 45. Oturumu’nda görüşülen ‘Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı’ miras alanımızın ‘Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’ne kaydedilmesi yönündeki öneri, Umman, Mısır, Katar, Nijerya, Rusya Federasyonu, Güney Afrika, Japonya, Hindistan, Meksika, Saint Vincent ve Grenadinler, Arjantin, Mali, Zambiya, Tayland, Suudi Arabistan ve Etiyopya’nın karşı oyları doğrultusunda kabul edilmemiştir.”
 
MA'nın haberine göre surlar ve Hevsel Bahçeleri’ne dair hazırlanan taslak rapor önümüzdeki yıl değerlendirilecek. (HABER MERKEZİ)