Diyarbakır Araştırma’nın ihalesi mahkemeye taşındı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık bilgi sistemleri için Mart ayında yapılan ve yaklaşık maliyeti 48 milyon 101 bin TL'lik ihale mahkemeye taşındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Sağlık Bilgi Sistemleri için 31 Mart’ta ihale yapıldı. İhaleye 3 firma katıldı, ihale ilk aşamada bir firmaya, ardından başka bir firmaya verildi. İhaleye katılan üçüncü firma olan Sisoft Firması, usulsüzlükler olduğu iddiasıyla, ihaleyi yargıya taşıdı.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI İSTENDİ 

Amida Haber'in haberine göre, Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açan Sisoft Firması, ihalenin verildiği ilk firmanın teklifinin hatalı olduğunu, ihalede usulsüz işlem yapıldığını, firmanın koşulları sonradan yerine getirdiğini iddia etti. Firmanın yaptığı itiraz reddedildi. Sisoft Firması, bunun üzerine Ankara İdare Mahkemesi’nden Kamu İhale Kurul kararının yürütmesinin durdurulması ve kararın iptal edilmesini talep etti.

Sisoft Firması, firmanın hak kaybına uğradığını belirttiği dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Kamu İhale Kurulu’nun kararı ile ‘teklifi değerlendirme dışı bırakılması gereken ihale komisyonu kararına göre, …. isimli istekli firma haksız olarak en avantajlı teklif sahibi olarak belirlenmiş, işi alma yeterliliği olmadığı halde ihale uhdesinde bırakılmış ancak yeterliliği tam ve eksiksiz olan firmamız ise en avantajlı ikinci firma dahi olarak belirlenmemiştir. Kamu İhale Kurulu tarafından alınan karar hatalı ve eksik olup kararın iptal edilmesi gerekmektedir.”

Öte yandan Mart ayında yapılan ihaleyi ilk firma kazanmış, teklifin hatalı olması nedeniyle ihale ikinci olan Fonet firmasına verilmişti.