Diyanet'ten kadın ve çocukları hedef alan imama 500 TL para cezası

Urfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a kadınları ve çocukları hedef alan vaazları nedeniyle Diyanet tarafından başlatılan soruşturmada kınama ve 500 TL maaştan kesme cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı, pedofiliyi savunan ve karma eğitimi hedef alan sözleriyle gündem olan Urfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak’a ceza verdi.

Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre Diyanet, imam Dörtbudak’a ‘pedofili’ vaazından dolayı kınama cezası ve ‘karma eğitim’ vaazından dolayı ise 500 TL maaştan kesme cezası uyguladı.

GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Dörtbudak, kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. Ondan sonra pedofili suçtur. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” ifadelerinin ardından gözaltına alınmıştı. Emniyet’teki ifadesinin ardından serbest bırakılan Dörtbudak hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Dörtbudak başka bir vaazında ise “Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın ilk emri oku. Biz sadece oku yönünü alıyoruz. Ama ne şekilde oku. Kadın erkek karışık bir şekilde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir şekilde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Kadın öğretmenlerin açık-seçik bir şekilde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın arzu ettiği bir okuma sistemi değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Dörtbudak sosyal medya hesabından konuya ilişkin, “Bir yıl içerisinde 4 idari soruşturma geçirdim ve iki de ceza aldım. Adli soruşturmalarda ise mahkememiz hâlâ devam etmektedir. Elhamdülillah bizim hiç bir kaygımız yok. Lakin İslami bir kurumun İslam düşmanlarına çanak tutması bizi kahrediyor” paylaşımını yaptı.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Avukat Hediye Gökçe Baykal, “Dörtbudak’a verilen kınama cezası ve 500 TL maaştan kesme cezası bir yaptırım değil ödül niteliğindedir. Adeta dostlar alışverişte görsün tavrıyla yapılan soruşturma sonucu Dörtbudak’a verilen gülünç cezaların hiçbir caydırıcılığı yoktur” diyerek tepki gösterdi.