Diyanet-Sen Çorum Başkanı: Aleyna Tilki'nin konseri iptal edilsin

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, kentte düzenlenecek Aleyna Tilki konserinin iptal edilmesini isteyerek çağrıda bulundu. Şanal, 'toplumsal hassasiyetleri' gerekçe gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çorum'da düzenlenecek olan Pırlanta Pirinç Festivali’nde konser verecek şarkıcı Aleyna Tilki, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal tarafından hedef gösterildi. Şanal, sosyal medya hesabı Facebook'tan Aleyna Tilki konserinin iptal edilmesi için çağrıda bulundu.

Şanar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Aleyna Tilki, Osmancık'ta konser verecekmiş... Şehrin kültürüne, sanatına, sosyal yaşamına, geleneklerine, değerlerine ve inancına katkı sağlamayan, dini ve milli değerleri ayaklar altına alanları Osmancık’ta görmek istemiyoruz. Toplumun ahlakıyla zıt hayat yaşayan, LGBT savunucusu kişilerin sanatçı kimliğiyle insanların önüne rol model gibi sunulmasına karşıyız. Şehrin idarecilerini toplumsal hassasiyetleri dikkate almaya ve programın iptali için gereğini yapmaya davet ediyoruz."

Aleyna Tilki'nin, Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi'nin ortak organizasyonu ile her yıl ilçede düzenlenen Pırlanta Pirinç Festivali'nde 24 Eylül saat 21.00’de konser vermesi planlanıyor. (HABER MERKEZİ)