Divanhane'de hiltili restorasyon: Bu vahşet yıkımı durdurun

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane Kapısı Karakolu'nda kompresörlü hilti ile yapılan restorasyon çalışması tepkiye neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kasımpaşa'da bulunan Divanhane Kapısı Karakolu'nda kompresörlü hilti ile restorasyon çalışması yapıldı. 

Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin, sosyal medya hesabından restorasyonu devam eden tarihi yapının üstünde yer alan duvarların hilti ile yıkıldığı görüntüleri paylaştı. Şahin, "Bir tarih yok edilmemeli. Çok Yazık" diyerek "Bu vahşet yıkımı durdurun" sözleriyle çalışmanın durdurulması çağrısı yaptı.

MAHİR POLAT: İBB EKİPLERİMİZ ŞANTİYE ALANINDA

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da Twetter hesabından yaptığı açıklamada, restorasyonun acilen durdurulması gerektiğini belirtti. Polat “İstanbul’da tarihin kaderi hilti mi! Bu yanlış karardan dönülmesi ve Koruma Kurulu kararının iptal edilmesi, sahada iş makineler ile yapımın durdurulması için İBB Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) birimi denetim ekiplerimiz şantiye alanındalar” dedi.

Daha önce Galata Kulesi'nde de benzer bir yöntemle yapılan restorasyon eleştirilmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yöntemin yanlış olduğu açıklaması gelmişti.

İBB: ÇALIŞMA DURDURULDU, KURUL KARARININ İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPACAĞIZ

Hiltili 'restorasyon'a ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İBB KUDEB ekiplerinin gelen ihbarlar üzerine çalışma alanına giderek incelemelerde bulunduğu belirtildi. İBB’nin tespitleri ve tutanak tutması üzerine Divanhane’deki çalışmanın durdurulduğu belirtilen açıklamada "İBB, İstanbul’un önemli mirasıyla ilgili verilen Koruma Kurulu kararının iptali için başvuruda bulunacak" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)