Turizm Bakanı Ersoy: Galata'da kullanılan yöntem yanlıştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kamuoyunda eleştirilere neden olan Galata Kulesi'nde restorasyon çalışmasında yanlış yöntem kullanıldığını açıkladı. Bakan Ersoy, restorasyon ihalesini alan firmaya eğitim verileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Galata Kulesi'nde hilti ile yapılan restorasyon çalışmasına ilişkin görüntüleri yorumlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapılan çalışmanın "yapıya ait olmayan eklentilerin kaldırılması" olduğunu söyledi. Kamuoyunda eleştirilere neden olan hiltili çalışma için "Yapılan işlem doğru kullanılan ekipman yanlış" diyen Ersoy, restorasyon ihalesi alan firma yetkilileri ve çalışanlarına sertifikasyon eğitimi verileceğini söyledi.

'KULLANILAN EKİPMAN YANLIŞ, SERTİFİKASYON SÜRECİ BAŞLATIYORUZ' 

NTV'nin haberine göre, Galata Kulesi'ndeki restorasyon sırasında yıkılan bölümlerin Anıtlar Kurulu tarafından da 'alınması uygun' görüldüğünü ifade eden Ersoy, "Galata Kulesi'nde yapılan restorasyon sırasında kullanılan yöntem yanlıştı. Galata Kulesi'nde bizimde hoş bulmadığımız bir fotoğrafla gündeme geldi. Ama tek bir kare ile yorumlamanın çok hakkaniyetsiz olduğunu belirtmek istiyorum. Çürütme ve tümleme dediğimiz bir terim var. Beton orijinal yapıyı çürütüyor. Duvarın belli bir kısmı gitmiş ve tümlerken inşaat demiri betonla yapılmış. Anıtlar Kurulu 'bunu al' diyor. Daha özgün malzeme ile onu tümlüyorsunuz. Yapılan işlemler de bu aslında. Yapılan işlem doğru kullanılan ekipman yanlış. Tabii ceza keserseniz bu tür olaylarda ama önemli olan bunları önlemek. Bunun içinde eğitim ön plana çıkıyor. Bu nedenle bir sertifikasyon süreci de başlatıyoruz" dedi.