Disneyland'de 12 kişi hız treninde mahsur kaldı

Hong Kong'da bulunan Disneyland'de 'Hyperspace Mountain' isimli trenin kontrol sistemince 'güvenlik önlemi olarak' durdurulması üzerine 12 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanlar 1 saat içinde kurtarıldı.

Fotoğraf: Reuters/ Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hong Kong'da Disneyland eğlence parkındaki bir hız treninde mahsur kalan 12 kişinin kurtarıldığı açıklandı. 7 Şubat Çarşamba günü 'Hyperspace Mountain' isimli trenin durmasının ardından durum, yerel saatle 15.16'da polis ve itfaiye ekiplerine bildirildi. Bu ihbar üzerine olay yerine onlarca polis ve itfaiye personeli sevk edildi. 

Reuters'ın aktardığına göre, olaya ilişkin açıklama yapan polis sözcüsü, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığını, olay yerinde herhangi bir yangın ya da duman olmadığını bildirdi. İtfaiye de hız treninde mahsur kalan kişilerin bir saat içinde kurtarıldığını belirtti. Açıklamada, Hong Kong Uluslararası Havalimanı'na yakın bir yerde bulunan Disneyland'deki çalışmalara yaklaşık 40 itfaiye çalışanının katıldığı bilgisi verildi. 

ŞUBAT SONUNDA BAKIM İÇİN KAPATILACAKTI

Şirketten yapılan açıklamada da 'güvenlik önlemi olarak, kontrol sisteminin hız trenini durdurduğu, bunun üzerinde içinde 12 yolcu bulunan araçlardan birinin itfaiyenin yardımını gerektiren bir noktada durduğu' ifade edildi. Şirket, hız treninin gerekli kontrollerin tamamlanmasının ardından çalışmayı sürdüreceğini açıkladı. 

Disney'in internet sitesinde paylaşılan bilgilerde, 'Hyperspace Mountain' treninin kişileri 'bir Star Wars savaşına fırlattığı' ve 'yüksekten düşüşler ve karanlığa dalışların' da bu trenin özelliklerinden olduğu söyleniyor. İnternet sitesinde paylaşılan bilgilerde, trenin rutin bakım ve inceleme için 26 Şubat-1 Mart arasında kapalı olacağı ifade edilmişti. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)