Disney, Warner Bros ve Sony, Rusya'daki film gösterimlerini durdurdu

Yapım şirketleri Disney, Sony ve Warner Bros, "The Batman", "Turning Red" ve "Morbius" gibi filmlerin Rusya'da vizyona girişlerini iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Şubat sabahı Rusya tarafından Ukrayna'ya başlatılan askeri harekat 6. gününde de devam ediyor. Rusya'ya yaptırım uygulama kararı alan yapım şirketleri Disney, Sony ve Warner Bros, Rusya'da film gösterimlerini durdurduklarını açıkladı. Böylece "The Batman", "Turning Red ve "Morbius" gibi filmlerin Rusya'da vizyona girişleri iptal edilmiş oldu.

BBC'nin haberine göre, bir Warner Bros yetkilisi, "Ukrayna'daki insani kriz dolayısıyla, WarnerMedia uzun metrajlı filmi "The Batman"in Rusya'da gösterimini duraklatıyor" dedi.

DISNEY VE SONY'DEN AÇIKLAMA

Disney'den yapılan açıklamada da "Ukrayna'nın sebepsiz yere işgali ve trajik insani kriz göz önüne alındığında, filmlerin Rusya'daki sinemalarda gösterimini durduruyoruz" ifadesi kullanıldı. Pixar animasyon filmi "Turning Red"in Rusya'daki vizyon tarihini erteleyen yapım şirketi, "mültecilere acil yardım ve diğer insani yardım" sağlamak için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacağını belirtti.

Sony de Marvel uyarlaması "Morbius"un Rusya'daki gösterimini durdurdu. Konuyla ilgili bir şirket sözcüsü, Ukrayna'da devam eden savaş ve bölgede ortaya çıkan belirsizlik ve insani krizi göz önünde bulundurarak Rusya'da planlanan gösterimlerini durduracaklarını aktardı. 

NETFLIX'TEN ERİŞİM SINIRLAMASI

Çevrimiçi yayın platformu Netflix de, Rusya'nın getirdiği devlet destekli kanalları yayın listesine ekleme kuralını kabul etmeyeceklerini duyurdu. Bir Netflix yetkilisi, "Mevcut durum göz önüne alındığında, bu kanalları hizmetimize ekleme planımız yok" açıklaması yaptı. (AA)