DİSK'ten Kadıköy'de eylem: Hayat pahalı, emek ucuz

DİSK, Kadıköy'de zamlara karşı basın açıklaması yaptı. Direnişteki Farplas işçilerinin de katıldığı açıklamada Kadıköy Belediyesi işçileri, sendikayı ek protokol taleplerine sahip çıkmaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kadıköy’de hayat pahalılığı ve zamları protesto etti. "Yaşasın sınıf dayanışması" ve “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atılan eylemde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da konuşma yaptı.

Hayatın hızlıca pahalılaştığını, emeğin ise çok daha ucuz hâle geldiğini söyleyen Çerkezoğlu şöyle konuştu:

“Dar gelirlilerin, asgari ücretlilerin gıda enflasyonu devletin kendi verileriyle hesapladığımızda bile yüzde 80’lerin üzerinde. Aslında biz bunu rakamlarla değil, esas olarak her gün çarşıya, pazara, manava ya da markete gittiğimizde bizzat yaşıyoruz. Pahalılıkla birlikte işsizlik ülkenin en önemli sorunu ve bu işsizliğe çare bulunmuyor. Artık neredeyse her evde bir işsiz var. Hatta her evde bir üniversite mezunu işsiz var.

Gelin görün ki Bugün zamlar, faturalar, hayat pahalılığı bizleri önemli bir biçimde baskı altına alırken, bu zamların, hayat pahalılığının sorumluluğunu alan yok. Her şeyin sorumlusu tek kişi olacak ve tek kişi hesap verecek dediler. Siyasetin de ekonominin de patronu benim diye kim söylüyorsa zamların da ülke kaynaklarının da çarçur edilmesinin sorumlusu odur. Yetki varsa sorumlusu da olacak. Sendikalı sendikasız bütün sınıf kardeşlerimiz birlikte diyoruz ki zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzen böyle gitmez. Emeğin ülkesini kurmak için mücadele ediyoruz”.

Kadıköy'deki basın açıklamasına direnişteki Farplas işçileri de katıldı.

KADIKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİ DİSK'İ PROTESTO ETTİ

Basın açıklamasına ayrıca DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'nda örgütlü olan Kadıköy Belediyesi işçileri de katıldı. Dört yıldır yüzde 8 zam ile çalışan belediye işçileri, enflasyon altında ezildiklerini belirterek Belediye ile ek protokol yapılmasını ve ücretlerinin iyileştirilmesini talep ediyorlar. Genel İş Sendikası ve DİSK'in taleplerini görmezden geldiğini ifade eden belediye işçileri, seslerini duyurmak için eyleme, "Geçinemiyoruz, maaşlarımıza enflasyon oranında ek protokol istiyoruz", "Sen sendikasın, kendine gel işçiye sahip çık", "Enflasyon TÜİK'te yüzde 48,69, Kadıköy'de sıfır mı?" yazılı pankartlarla katıldılar. (HABER MERKEZİ)