DİSK’li kadınlar: İLO 190 onaylansın

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kocaeli’de ILO 190 sayılı İşyerinde Şiddet ve Tacizin Önlenmesi Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından onaylanması için kampanya başlattı.

DİSK Kadın Komisyonu, ILO 190 sayılı İşyerinde Şiddet ve Tacizle Mücadele Sözleşmesi’nin onaylanması için yetkililere hep bir ağızdan seslendi.
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kocaeli İzmit’te bulunan Lastik İş Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelen DİSK Kadın Komisyonu, ILO 190 sayılı İşyerinde Şiddet ve Tacizle Mücadele Sözleşmesi’nin onaylanması için yetkililere hep bir ağızdan seslendi. Basın açıklamasına CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de destek verdi.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu basın açıklamasında ILO 190 Sözleşmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nin kabul edilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek “Hepimiz biliyoruz ki, toplumsal hayatın bütününde eşitsizlikler, adaletsizlikler var. Pandemi sürecinde daha fazla işsiz kalan istihdamdan çekilen daha fazla yoksullaşan yine kadınlar oldu. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri daha da tırmandı” dedi. İstanbul Sözleşmesi’nin gece yarısı kararnamesi ile kaldırıldığı Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıktıklarını söyleyen Çerkezoğlu, “Hem 6284 sayılı yasanın etkin uygulanmasını sağlamak hem ILO sözleşmesinin uygulanmasını sağlamak için kadına yönelik her türlü baskı, ayrımcılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.