Direniş sonuç verdi: Bekir Bozdağ, Özak işçileriyle görüşüyor

Sendikal hakları için eylemde olan Özak işçileri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Bekir Bozdağ2ın da katıldığı toplu açılışa alınmadı. İşçiler, Bozdağ ile görüşmeye gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Özak Tekstil’de, altı yıldır yetkili sendika olan Öz İplik-İş’ten istifa ederek Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikasında (BİRTEK-SEN) örgütlenmeye başlayan işçiler, BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılması sonucunda üretimi durdurarak direniş başlatmıştı. Altı gündür direnişte olan Özak Tekstil işçileri bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katılacağı toplu açılış törenine katılmak için Ali Şelli Parkında bir araya geldi ancak alana girmek isteyen işçilere polis izin vermedi. İşçiler Rabia Meydanı'na yakın bir parkta toplandı.

İŞÇİLER ISRAR ETTİ

Evrensel'in haberine göre, Rabia Meydanı’na giden yolun çevik kuvvet tarafından işçilere kapatılması üzerine BİRTEK-Sen temsilcileri ve Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca emniyet yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi. Yolun Özak işçilerine kapatılması üzerine işçiler kendilerine de toplu açılış törenine katılmak için mesaj atıldığını, meydana gitmelerine neden izin verilmediğini anlamadıklarını belirtti.

İşçiler, toplandıkları parka Bekir Bozdağ'ın gelmemesi halinde açılışa girmek için ısrar edeceklerini belirtti. Emniyet yetkilileri, işçileri Bekir Bozdağ ile görüştüreceklerini söyledi. Sendika temsilcileri ve işçi temsilcileri Bozdağ ile görüşmeye gitti. İşçiler, Bozdağ’a taleplerini iletecek.