Dinleme skandalının yankıları sürüyor: Miçotakis ifadeye çağrıldı

Yunanistan Başbakanı Miçokakis, telekulak skandalıyla ilgili kurulan meclis komisyonuna ifade verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan’da son dönemde gündeme gelen dinleme skandalının sarsıntıları sürüyor. Başbakan Kiriakos Miçotakis konuyla ilgili meclis komisyonuna ifade vermeye çağrılırken Avrupa Birliği de harekete geçti. Avrupa Parlamentosu dinleme skandalını gündemine aldı.

Skandalın araştırılması için kurulan meclis araştırma komisyonunda Başbakan Miçotakis’in yanında davaya adı karışan tüm siyasetçi ve yetkililer ile dinlenen gazeteciler Thanasis Koukakis ve Stavros Malicoudis de ifade verecek. Ayrıca, Devlet Bakanı George Geraptritis ve Panagiotis Pikrammenos'un yanı sıra Adalet Bakanı Kostas Tsiaras ve Dijital Yönetişim Bakanı Kyriakos Pierrakakis de ifadeye çağrıldı.

Komisyon, Ulusal İstihbarat Teşkilatı'nın (EYP) mevcut ve eski müdürlerinin, İletişim Gizliliği Kurumu ve Ulusal Şeffaflık Kurumu başkanlarının, Intellexa ve Krikel'in yasal temsilcilerinin ve Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Nikos Androulakis'in de ifadelerinin alınmasında karar kıldı

 

AVRUPA PARLAMENTOSU DA HAREKETE GEÇTİ

Avrupa Parlementosu’nun Casus Yazılım Komitesi (PEGA) de Yunanistan’da teknik takip mağduru olan gazetecilerin dosyalarına odaklanmaya başladı. ‘Efimerida to Sintakton’ gazetesi yeni gelişmeyi, “Hükümetin gündemi değiştirmeye ve konuyu gizlemeye yönelik umutsuz girişimlerine rağmen, telekulak skandalı kontrol altına alınamıyor. Skandal bugün PEGA'nın merceği altında” diye duyurdu.

Dinleme skandalı mağduru gazeteciler Thanasis Koukakis ve Stavros Malichoudis de PEGA tarafından dinlenecek. Androulakis ise, telefonlarında dinleme yazılımı tespit edilen İspanyol milletvekilleriyle birlikte ayrı bir oturumda komitenin karşısına çıkacak.