Dinçer Demirkent köşe yazılarıyla Gazete Duvar'da

Akademisyen ve yazar Dinçer Demirkent, Gazete Duvar okurları için yazmaya kaldığı yerden devam ediyor. Demirkent'in yeni yazısı bu gece yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yazar Dinçer Demirkent, siyasetin gündemini Gazete Duvar okurları için değerlendirmeye devam ediyor. Demirkent'in yeni yazısı bu gece yayınlanacak. 

Dinçer Demirkent, 1983 İzmir doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Anayasa Kürsüsü’nde çalışmakta iken 7 Şubat 2017’de KHK ile ihraç edildi. Doktora derecesini aynı fakülteden, “Türkiye’nin Anayasal Düzeninde Cumhuriyetin İki Kuruluşu ve Dinamik Cumhuriyet Kavramı” başlıklı tezi ile aldı. Doktora tezinden üretilmiş, Bir Devlet İki Cumhuriyet adlı kitabı Ayrıntı Yayınları’ndan, Murat Sevinç ile birlikte kaleme aldıkları Kuruluşun İhmal Edilmiş İstisnası kitabı İletişim Yayınları’ndan basılmıştır. Anayasa tarihi, cumhuriyetçilik, kurucu iktidar, siyasal temsil konuları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıntı Dergi ve Mülkiye Dergisi yayın kurulu üyesidir; 2018-2021 yılları arasında Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı olarak görev yaptı. İnsan Hakları Okulu Derneği'nde akademik koordinatörlük görevini sürdürüyor. Çeşitli dergilerde yazmaya, dersler hazırlamaya devam ediyor. (HABER MERKEZİ)