Gabonlu Dina'nın ölümünde şüpheler artıyor: Mesajlar ortaya çıktı, savcılık yalanladı

Filyos Çayı’nda cesedi bulunan Ibouanga’nun, ölmeden önce annesine attığı çaresizlik dolu yeni mesajlar ortaya çıktı. Başsavcılık "iddialara itibar edilmemeli" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karabük’te üniversite okuyan 17 yaşındaki Gabonlu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cansız bedeni, 26 Mart günü Filyos Çayı’nda bulundu.

Polis Dinabongho’nun bir otomobille ormana götürüldüğü ihtimali üzerinde dururken genç kızın yalın ayak sokakta koşarken görüntüleri bir apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı. Dinabongho’nun kıyafetleri ve telefonu kriminal incelemeye alındı. Pazartesi gününden beri Dinabongho’nun ölümüyle ilgili bağlantısı olduğu düşünülen 3’ü yabancı, 8 kişi gözaltına alındı. Ancak hepsi serbest bırakıldı. 

'POSTANE ÇALIŞANI MESAJ ATTI'

DHA'nın aktardığına göre Ibouanga ailesinin, kızlarıyla ilgili gelişmeleri takip etmelerine yardımcı olan Fransa’daki yakınları Zeng Stephane'nin iddiasına göre Dina kaybolmadan önce postane çalışanlarıyla sorun yaşadı: 20 Mart’ta Gabon’a telefon göndermek için postaneye gitti. 23 Mart’ta postaneden kargosunun gidemeyeceği mesajı aldı ve ertesi gün oraya gidip çalışanlarla tartıştı. Burada bir çalışan Dina’ya yaklaşıp sorunu çözeceğini, pakete kendi numarasını yazacağını belirterek Dina’dan da numarasını aldı. Ardından postane çalışanı genç kızla mesajlaşmaya başladı. Yazışmalarda postane çalışanının cinsel talepleri yer alıyordu. Dina bunu reddetti ancak postanede çalışanlarla tartıştığı için üzüldüğünü ve özür dilemek istediğini ifade etti. Bu nedenle ortadan kaybolduğu cumartesi günü postane çalışanı ile görüştü, 21.00 sıralarında arkadaşlarının evine gitti, yemek yiyip video izledi. Dina annesiyle görüntülü konuştuğu sırada şarjının azaldığını fark edip alt kata inmek istedi, bu andan sonra da kayboldu.

'PARA KARŞILIĞI İLİŞKİ TEKLİFİNİ ANNESİNE SÖYLEDİ'

Memleketine telefon göndermeye çalışan Dina, kendisine yardımcı olacağını söyleyenlerden cinsel içerikli mesajlar aldığını annesine de söyledi. Sesli mesajlarında annesinden Karabük’ten ayrılmak için izin isterken yalvaran Dinabongho “Eğer onlarla yatmazsam bana yardım etmeyeceklerini söylediler. Bana 10 gün beklememi söylüyorlar, onlarla yatmazsam kargo paketinden ve paradan vazgeçmem gerek. Onlarla yatmam için bana 10 bin lira teklif ediyorlar” dedi.

SAVCILIK: İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN

Öte yandan Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı iddialara ilişkin paylaşım ve haberleri yalanladı.  

Başsavcılıktan yapılan açıklama şöyle: "Gabonlu üniversite öğrencisi J.D.D.I’nin 26 Mart 2023 tarihinde Filyos Çayı’nda cansız bedeninin bulunması olayı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılımızca derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Olay yeri inceleme işlemleri ile cenazenin ölü muayene ve otopsi işlemi tamamlanmıştır.

Ölenin ikameti ve gidiş güzergahındaki tüm kamera görüntüleri incelenmiştir. İkametteki ölene ait delil niteliğindeki eşyalar ve cep telefonuna el konulmuş olup, cep telefonu üzerindeki detaylı inceleme sonuçları devam etmektedir. Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde yer alan ve gerçeği yansıtmayan haberlere itibar edilmemelidir.

Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir." (HABER MERKEZİ)