Gabonlu öğrencinin ölümü: Evden çıkıp koşmaya başladı

Karabük'te okuyan Gabonlu 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın, ortadan kaybolduğu gece evden çıkarak çıplak ayakla sokaklarda koştuğu anlar ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gabon uyruklu 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın, 26 Mart'ta Karabük'te Filyos Çayı'nın Yeşilköy mevkiinde cansız bedeni bulundu.. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Dinabongho'nun ortadan kaybolduğu geceye ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 

Görüntülerde, Dinabongho'nun çıplak ayakla sokaklarda koştuğu görülüyor.

ALT KATA ŞARJ ALETİ ALMAK İÇİN GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ, DIŞARI ÇIKTI

DHA'nın haberine göre, güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler Dinabongho'nun bir otomobille ormanlık alana götürüldüğü ihtimali üzerinde dururken, üçü yabancı uyruklu altı kişi gözaltına alındı. 

Dinabongho, ortadan kaybolduğu gece, arkadaşlarının evinde film izlerken saat 23.00 sıralarında şarj aleti almak için alt kattaki akrabasının evine ineceğini söyledi. Ancak Dinabongho, bilinmeyen nedenle çıplak ayakla sokağa çıktı. 

'ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİRLER'

Dinabongho'nun iyi bir insan olduğunu ve kente okumak için geldiğini söyleyen Çad uyruklu Tayyip Abderahim Youssouf, "Öldürmüş olabilirler belki. Ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz ama polisler tarafından gereken yapılıyor. O gece arkadaşlarıyla toplanmış. Yemek yapıp yemişler. Televizyon izlerken o aşağı ineceğini söylemiş. Demiş ki 'Ben telefonumu şarj etmeye ineceğim.' Sonrasında aşağı inmiş, bir daha gelmemiş" dedi.

Dinabongho ile yakın arkadaş olduklarını ve birlikte vakit geçirdiklerini söyleyen Gabon uyruklu Arthur Akue Obiang da, "O gece beraberdik. 23.00 sıralarında telefonunu şarj etmek için birinci kata gitti. Evin dışına niye çıktı bilmiyoruz. Herkes çok üzüldü. Çok trajik bir hikaye" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)