Dina'nın ölümü: Filyos Çayı kenarında 7 dakika

Karabük'te Filyos Çayı kenarında ölü bulunan Gabonlu öğrenci Dina ile ilgili yazı yazan Sözcü yazarı İsmail Saymaz, şüpheli Dursun A.'nın ifadelerinde karanlıkta kalan 7 dakikayı ele aldı.

Dursun A. dördüncü kez gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 26 Mart'ta Filyos Çayı kenarında ölü bulunan Gabonlu Danys Dinabongho Ibouanga (Dina) ile ilgili soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda daha önce üç kere gözaltına alınıp serbest bırakılan Dursun A., dördüncü kez gözaltına alındı.

Dursun A.'nın daha önceki ifadelerinde 'hatırlamadığı' için bahsetmediği bir detay, valiliğin güvenlik kamera kayıtlarında ortaya çıktı. Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Dina'nın ölümünü ve Dursun A.'nın ifadelerini ele aldı.

VALİLİK KAMERA KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Saymaz'ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle oldu: "... Dursun A., 55 yaşında ve emekli. 5 Nisan'da alınan ifadesinde şu bilgileri verdi: '1009. Cadde'de siyahi bir kız birden aracımın önüne atladı ve beni durdurdu. 'Abi hastane' dedi. 'Ne oldu' diye sordum. 'Abla dövdü' dedi. Arka koltuğa oturdu. Amacım hastaneye götürmekti. Telefonumu istedi, 'anne anne' dedi. Telefonumu verdim, bir şeyler konuştu. Sol elinde yara, yüzünde kan ve kızarıklık vardı' dedi."

Dursun A., daha sonra Dina'nın araçtan inip Filyos Çayı'na doğru koştuğunu anlattı. Peşinden gitmediğini savundu. Ancak Saymaz yazısında valiliğin kamera görüntülerinin Dursun A.'yı yalanladığını belirtti. Saymaz yazısında şu ifadeleri kullandı: "... (Kızın inmesinden sonra) U dönüşü yapıp geri döndüm. Filyos Çayı'na inen, arabaların geçeceği kadar aralık bulunan yola tuvalet ihtiyacım geldiği ve korktuğum için indim. Yola inmemdeki sebep, kadının durumunu merak ettiğim içindir. Tuvaletimi yaptıktan sonra belki kadını görebilirim diye arabanın uzunlarını yaktım. Ne kadar gittiğimi hatırlamamakla beraber çocuk parkının oraya kadar yol aldım. Ana yola bağlanamayacağını anlayarak geri döndüm."

Dursun A.'nın telefon kayıtlarında siyahi kadınlarla görüştüğü de belirlendi. Dursun A., cezaevine gönderildi. (HABER MERKEZİ)