Dina'nın ailesinin ve Gabon'un avukatı Şeker: Dosya bizden gizleniyor

Dina'nın ailesinin ve Gabon Büyükelçiliği'nin avukatı Bahadır Şeker kendisinin dosyaya dahil edilmediğini söyledi. Şeker, Karabük Üniversitesi'ndeki yabancı öğrencilerin tehdit edildiğini de belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Karabük'te Filyos Çayı'nda ölü bulunan 17 yaşındaki Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın ailesinin ve Gabon Ankara Büyükelçiliği'nin avukatı Kerim Bahadır Şeker, Karabük Cumhuriyet Savcılığı'nın kendisini davaya avukat olarak dahil etmediğini söyledi. Şeker, "Davayla ilgili kısıtlama kararı hâlâ devam ediyor. Sistematik bir şekilde dosya gizleniyor" dedi.

'ART NİYET VAR DOSYAYA ULAŞAMIYORUM'

Soruşturma aşamasında Gabon hükümetinin avukatı olarak davaya müdahil olmak istediğini, ardından Dina'nın ailesinin de vekalet verdiğini belirten Şeker, buna rağmen davaya avukat olarak eklenmeyişinin ardında art niyet olduğunu söyledi: "Dina'nın avukatı olarak hâlâ dosyaya erişemiyorum. Ülkemize yönelik ırkçılıkla ilgili bir ithamda bulunulmaması için özel hassasiyet gösterildikçe dosya bizden gizleniyor. Burada art niyet var. Maalesef yargıdaki tecrübesizlikten ya da art niyetten kaynaklanan bir sorunla karşı karşıyayız."

Kerim Bahadır Şeker

'ÖĞRENCİLERE MOBBİNG VE DEPORT TEHDİDİ'

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü'nün Dina'nın ölümünün ardından yabancı uyruklu öğrencilerin temsilcileriyle bir toplantı yaptığını ifade eden Şeker şöyle konuştu:

"Karabük Üniversitesi'nde 6 bini Afrika kökenli toplam 12 bin yabancı uyruklu öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin üzerinden Karabük Üniversitesi'nde dönen 1 milyar liralık bir rant var. Üniversite zarar görmesin diye Dina'nın ölümüyle ilgili özellikle Gabonlu ve yabancı uyruklu öğrencilere konuşmamaları için baskı yapılıyor. Bizzat şahit oldum. Yabancı uyruklu öğrencilerin liderleri ile yapılan toplantıda kendilerine 'Burası Türkiye, ya Türk gelenek ve göreneklerine göre yaşayacaksınız ya da gidersiniz. Bizim kurallarımıza uymayan öğrencileri deport ederiz. Dina'nın ölümüyle ilgili konuşanları sınır dışı ederiz' dediler. Yani burada üniversitenin tavrı öğrencilerini korumak değil üniversitenin çıkacak haberlerden zarar görmesi."

DİNA'NIN AİLESİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

Gabon Ankara Büyükelçiliği ve ailenin avukatı olarak kendisine haber verilmeden Dina'nın cesedinin İstanbul'a gönderildiğini hatırlatan Şeker, "Uluslararası hukuk kuralları yok sayılıyor. Türkiye’de hayatını kaybeden yabancıların cesedinin büyükelçiliklere bildirilmesi gerekiyor. Ailesi hafta içi Gabon'dan Türkiye'ye geliyor. Gelişmelere göre cenazeyi alıp almayacağımıza karar vereceğiz" dedi.