'Din adamıyım yalan söyleyemem' demişti: Müezzin Yıldırım'a organ nakli yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi eylemlerinde Bezmiâlem Valide Sultan Camisi'nde bira içildiği iddiasını yalanlayan, o dönem camide görev yapan müezzin Fuat Yıldırım'a organ nakli yapıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerinde Bezmiâlem Valide Sultan Camisi'nde bira içildiği iddiası üzerine, “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyen caminin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım'a böbrek nakli yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemleri sonrasında zaman zaman kullandığı “Bunlar değil miydi Bezmialem Camii’nin içine bira kutularıyla giren” iddiasıyla ilgili olarak polise verdiği ifadede, “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyen müezzin Fuat Yıldırım, ifadesinin ardından İstanbul Başakşehir bağlı Kayabaşı köyünde tayin edilmişti. Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atamasına itiraz edip dava açmıştı ve Karaköy’deki Arap Camii’nin müezzini olarak görev yapmaya başlamıştı.

Eşi lösemi hastası olan Fuat Yıldırım, köy camisine atanmasıyla zorluklar yaşadı ancak eşinin sağlık durumu düzeldi. Fakat bu kez de kendisi sağlık sorunları yaşamaya başladı. Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım, sağlığına kavuşmak için organ nakline ihtiyaç duyuyordu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve gazeteci İsmail Saymaz, Yıldırım'a başarılı bir şekilde böbrek nakli yapıldığını duyurdu.

Özgür Özel, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Dolmabahçe Camii'nde içki içildiği iddialarına karşı hakikati savunan Müezzin Fuat Yıldırım'ın sağlık durumu takibimizdeydi. Dün Başkent Üni'de Prof. Mehmet Haberal tarafından böbrek nakli yapıldı. Her ikisiyle de görüştüm sağlık durumu ve morali iyi herkese çok selamları var" ifadelerini kullandı.

'İMAM ARKADAŞI BÖBREĞİNİ VERMİŞ'

Saymaz da Yıldırım'a böbrek naklinde bulunan kişinin Beyoğlu Makbul İbrahim Paşa Camisi'nde imam arkadaşı olduğunu duyurdu. Saymaz şu ifadeleri kullandı:

"Gönüllerin Diyanet İşleri Başkanı Fuat Yıldırım hocamızla görüştüm. Dün 4,5 saatlik ameliyatla böbreğine kavuşmuş. Sağlığı iyi. Fuat hocaya böbreğini veren kişi, Beyoğlu Makbul İbrahim Paşa Camisi’nde görevli Mahmut Ceyhan hoca. İkisi de Erzurumlu ve aynı Kuran kursundan arkadaş.

Makbul İbrahim Paşa Camisi’nin imamı olan Mahmut Ceyhan hoca böbreğini Fuat Yıldırım hocaya vermek için bir yıldır ısrar ediyormuş. Fakat 42 yaşında ve genç olduğu için Fuat hocamız reddediyormuş. Gelinen aşamada, geri çevirememiş. Allah Mahmut Ceyhan hocadan razı olsun." (HABER MERKEZİ)