Dilipak'a AK Parti davası: 'KADEM için hoş bir sonuç doğurmayacak'

Abdurrahman Dilipak, AK Parti tarafından kendisine açılan davanın duruşmasında, "Bu dava ile kendi başlarına iş açtılar. Bu tartışmalar AK Parti ve KADEM açısından hoş bir sonuç doğurmayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Akit gazetesinde 2020 yılında kaleme aldığı "AKP'nin papatyaları" yazısındaki ifadeleri nedeniyle Abdurrahman Dilipak'a AK Parti Genel Başkanlığı tarafından açılan davanın duruşması görüldü.

Ankara 35. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ceza mahkemesi kararının istinaftan gelecek sonucunun beklemesi gerektiğine ilişkin bozma kararının ardından gerçekleştirilen ilk duruşmada mahkeme İstinafın bozma kararına uydu. Ceza davasının kesinleşmesinin ardından kaldığı yerden devam edecek.

Duruşmaya AK Parti’yi vekaleten Av. Muammer Cemaloğlu ile Dilipak’ın avukatları Av. Yusuf Akmaz ve Av. Esra Balcı katıldı.

'BU TARTIŞMA AK PARTİ VE KADEM AÇISINDAN HOŞ BİR SONUÇ DOĞURMAYACAK'

Dilipak duruşmadan sonra açıklamalarda bulundu. “Bu dava sonunda ilahi adalet divanından yeniden görülecek” diyen Dilipak'ın açıklaması şöyle:

“Görünen o ki bu dava uzun sürecek. Yaklaşık toplamda 100’e yakın müşteki var, 3,5 yıldır devam ediyor. İstinaf sonrası ne olacak göreceğiz. Tazminat davası usul yönünden bozuldu, yeniden başlayacak. Ceza’nın da bozulmasını bekliyoruz. Bir mahkumiyet kararı durumunda, daha Yargıtay, AYM, AİHM süreçleri var. Bu süreç özellikle ceza mahkemesinde vefat eden müştekiler var. Onların durumu da bir netlik kazanmadı hala. Aslında bu dava ile kendi başlarına iş açtılar. Bu dava bir şekilde sonuçlansa bile, Hukuk, yargı sistemi, ülkemizdeki basın, düşünce, ifade, haber alma özgürlüğü açısından, siyasi tarih ve Türkiye’de basın özgürlüğü açısından, toplumda, yargı çevrelerinde, akademide uzun yıllar tartışılacağa benziyor. Bu tartışmalar AK Parti ve KADEM açısından hoş bir sonuç doğurmayacak. Geçte olsa bir gün onlar da bu dava sürecinde kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koştuklarını anlayacaklar ama çok geç olacak. Bu dava uzun sürecek. Sonuç ne olursa olsun, bu iş en sonunda ilahi adalet divanında yeniden görülecek.” 

Ne olmuştu?

Abdurrahman Dilipak'ın İstanbul Sözleşmesi'ni konu aldığı "AK Parti içindeki FETÖ’nün zihniyet ikizi ve AKP’nin papatyaları” başlıklı yazısının ardından AK Parti Kadın Kolları ve KADEM üyeleri 81 ilde Dilipak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. AK Parti Genel Başkanlığı da 500 bin liralık tazminat davası açmıştı. Abdurrahman Dilipak 100 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti. (HABER MERKEZİ)