Dilek Doğan'ın abisi Mazlum Doğan vefat etti

Polis kurşunu ile öldürülen Dilek Doğan'ın abisi Mazlum Doğan, İngiltere'de hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 18 Ekim 2015’t polis tarafından öldürülen Dilek Doğan'ın abisi Mazlum Doğan vefat etti. Mazlum Doğan, İngiltere'de yaşıyordu.

İstanbul Küçükarmutlu Mahallesi’nde yaşadığı eve 18 Ekim 2015 tarihinde baskın düzenleyen ve ayakkabıyla içeri giren polislere “galoş giymeleri” uyarısında bulunan Dilek Doğan, çıkan tartışmada polis kurşunuyla göğsünden vuruldu. 45 dakika sonra gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Doğan, yoğun bakımda tedavi altına alındı ancak bir hafta sonra, 25 Ekim 2015'te vefat etti. Olayla ilgili iddianame 12 Aralık 2015'te kabul edildi.

Hakkında 20 yıldan 26 buçuk yıla kadar hapis cezası istenen polis Y.M. Türk Ceza Kanunu'nun 83. Maddesindeki "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesinden" İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılandı.

17 Mart 2017'de görülen yedinci duruşmada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Avukat Seda Şeraldı, Dilek'in abisi Emrah Doğan'ın gizli tanık ve itirafçıların beyanlarıyla yargılandığına, Dilek Doğan davasına bakan avukatlardan Oya Aslan'ın da tutuklandığına dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)