Dilan Polat hakkındaki paylaşımlara erişim engeli

Kara para aklama ve haksız kazanç elde ettikleri iddialarıyla haklarında soruşturma açılan Dilan Polat ve Engin Polat çiftiyle ilgili haberlere erişim engeli getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ‘Delilerin Delisi’ takma adıyla bilinen Muhammed Yakut’un, Dilan Polat ve  Engin Polat çiftinin kara para akladığını iddia etmesi sonrası çift kamuoyunda gündem olmaya devam ediyor.

12 Ekim’de ortaya çıkan Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) raporunda çifte ait kozmetik şirketinin sahte belge düzenlediği tespiti sonrası, Sabah gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında dört ayrı suçtan soruşturma açıldı.

"Suç örgütü kurmak ve yönetmek", "suç örgütüne üye olmak", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "Vergi Usul Kanunu’na muhalefet olmak" ile suçlanan çiftten Dilan Polat’ın; haklarındaki iddiaları gündemlerine alan avukat Feyza Altun, gazeteci Seher Yaşayacak, şarkıcı Banu Parlak ve gazeteci Seyhan Soylu hakkında koruma kararı aldırdığı ve bu kararların itirazlar üzerine kaldırıldığı ortaya çıktı.

Gazeteci Erk Acarer’in, ilgili kararı ortaya çıkarması sonucu durum sosyal medyada yer bulunca konuyla ilgili 10 URL, Beykoz Sulh Ceza Hakimliğinin 12 Ekim tarihli kararıyla erişime engellendi.

Kararla Gazete Pencere’nin konuyla ilgili bir haberi, gazeteci Erk Acarer’in ilgili kararı paylaştığı bir tweeti; avukat Feyza Altun’un kararla ilgili beşi tweet, ikisi Instagram gönderisi olmak üzere yedi paylaşımı ve gazeteci Seher Yaşayacak’ın, koruma kararının kaldırıldığını belirttiği bir tweeti için erişim engeli emri verildi.

Twitter tarafından muhataplarına gönderilen erişim engeli kararında, engelin kim tarafından talep edildiği bilgisi ise gizlendi. Ancak avukat Feyza Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla kararın Beykoz 1. Aile Mahkemesi hakiminin talebi üzerine verildiğini öne sürdü. Zira Erk Acarer tarafından paylaşılan ve Altun tarafından alıntılanan tweet'te, Polat'ın aldırdığı kararın belgesi yer almış ve kararı veren hakimin ismi açık bir şekilde paylaşılmıştı.

Altun'un konuyla ilgili üç ayrı tweet'i karar konusu edilmiş ancak bu üç tweet'ten ikisinin linki iki kez yapıştırıldığı için Altun'a ait toplam beş URL engellenmiş. (KAYNAK)