‘Dijital Yalnızlık’ sergisi 5 Eylül’e kadar İzmit’te  

Kocaeli, Başiskele’nin kırsalında yer alan Helikon Sanat Merkezi’nin "Komşularımız" konseptiyle düzenlenmeye başladığı rezidansların ikincisinin konuğu Ukraynalı sanatçılar oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 12. Uluslararası Sanat Rezidansı'na ev sahipliği yapan Helikon Sanat Merkezi’nde 17- 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında konaklayan sanatçılar “Dijital Yalnızlık” konusu altında serbest çalışma ile heykel, resim ve yerleştirme alanlarında eserler üretti.

Eserler, 27 Ağustos’ta İzmit Belediyesi Sanat Galerisinde izleyicilerin beğenisine sunulmaya başlandı. Sergi 5 Eylül 2021 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

‘DİJİTAL YALNIZLIK’

Küratörlüğünü Alp Aslan’ın üstlendiği rezidans ve sergiye katılan sanatçılar arasında Maria Soloviova, Maxim Skalatskyi, Anna Shabaltii, Olga Korobkova, Halyna Dudar, Anna Vereshchaka, Michael Korobkov, Aglaya Nogina, Jennifer Anorue, Taras Popovych, Kristina Liulchenko ve Helikon Sanat Merkezi’nin kurucusu Orhan Özçalık yer aldı.

‘Dijital Yalnızlık’ konseptindeki serginin tanıtım bülteninde içeriğe ilişkin şu ifadeler yer aldı:

“Cep telefonlarının ‘akıllı’ telefonlara dönüşmesi ile yaşamımızın önemli bir bölümünü küçük ekranın içerisinde geçirmeye başlamıştık ki pandemi dönemi ile o ekranlara hapsolduk. Bir masanın etrafında oturup sadece cep telefonları ile ilgilenen dört kişi uzun bir süre evlerine hapsolup yalnızlıktan şikâyet etmeye başladı. Ama ‘dışarıda’ sosyal bir çevrenin içinde olup yanındaki kişi yerine dijital ortamdaki arkadaşı ile iletişimi tercih eden biri zaten yalnız değil miydi? Hayata karşı duruşunu ‘Twitter’dan göstermeye çalışan, protesto eylemini ‘Facebook’ üzerinden yapan, ‘Instagram’daki ‘like’larla hayata tutunan bir kişi ne kadar sosyaldir?” (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)