Didim’de internet kesintisinin nedeni hırsızlık çıktı

Aydın’ın Didim ilçesindeki bazı bölgelerde 3 gündür internet hizmeti verilemiyor. Kesintinin nedeninin bakır kabloların çalınması olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DİDİM - Aydın’ın Didim ilçesinde bazı mahallelerde cumartesi gününden bu yana internet hizmeti veremeyen Türk Telekom’un konu ile ilgili abonelerine açıklama yapmaması tepkilere neden oldu.

Kasım Aktaş, şikayet için Türk Telekom'a gelen abonelerden...

Arıza kaydı yapmak için Türk Telekom’u arayan aboneler yeterli bilgi alamamaktan şikayet etti. Didim Çamlık Mahallesi'nde yaşayan ve cumartesi gününden beri interneti olmadığını ifade eden Kasım Aktaş, "İnternet çağında yaşıyoruz, bir çoğumuz evden çalışıyoruz. Cumartesi günü internetim kesildi ve hafta sonu müşteri temsilcisini defalarca aramama rağmen bilgi alamadım. 'Arıza kaydınız alındı' diyorlar ancak internetin ne zaman geri geleceği konusunda bilgi vermiyorlar. Ben evden çalışıyorum, saatler oldu hâlâ bilgi alamadım’’ dedi.

'İNSANLAR BU KADAR YOK SAYILMAMALI'

Hafta sonu yetkililere ulaşamayınca Türk Telekom Didim şubesine gelen Aktaş, "Ben parasını ödediğim kurumdan hizmet alamadığım gibi, bilgi de alamıyorum. İletişim çağındayız. Madem bir sıkıntı var, abonelerinize kısa mesaj atar bilgi verirsiniz. Her türlü reklam ve kampanya için insanlara mesaj çekiyorlar, bilgi vermek bu kadar zor olmamalı, insanlar bu kadar yok sayılmamalı’’ dedi.

Konu ile ilgili ulaştığımız Didim Türk Telekom yetkilisi ise 'kablolar çalındığı için' internet kesintisi yaşandığını söyledi. Yeraltında bulunan bakır kabloların çalınması nedeniyle kesintinin 3-4 gün daha devam edeceğini belirten yetkili ‘’Bölgede bir dönüşüm projesi yapılacaktı. İnternet hızının artırılması amacı ile bakır kablolar fibere dönüştürülecekti. Ancak bu bölgede hırsızlık olayı yaşanınca projeyi öne çektik. Çarşamba ya da perşembe günü daha hızlı bir internet hizmeti veriyor olacağız’’ dedi.

Türk Telekom yetkilisi hırsızlık olayını emniyete bildirdiklerini ve konunun araştırıldığını da belirtti.