DİB'ten İmamoğlu açıklaması: Kayyım rejiminin sonuçları

Demokrasi İçin Birlik (DİB), İmamoğlu'na verilen ceza için açıklama yaptı. DİB, "Kayyım rejiminin ne sonuçlar doğurduğunu görüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrasi İçin Birlik (DİB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında hapis cezası verilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. DİB, “cezanın İstanbul halkına verildiğini” ve  “iktidarın bu cezayla milyonlara gözdağı vermek istediğini” belirtti.

'KAYYIM REJİMİNİN NE SONUÇLAR DOĞURDUĞUNU GÖRÜYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Meşruiyetini kaybeden Saray rejimi İmamoğlu kararıyla iktidarda kalmak, değişim ve dönüşüm isteyen halkı yıldırmak için her şeyi yapabileceklerini bir kez daha ortaya koydu. Bu kararla ne pahasına olursa olsun iktidarda kalacakları mesajını verdi. Şimdi önemli olan en geniş hatlarıyla muhalefetin bu mesajı etkisizleştirmek için hangi adımları atacağı. HDPli belediyelere kayyım atandığında da Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyım rektör atandığında da gösterilecek tutum aynı olmalı. Şimdi gelinen noktada yasak kararı halkın iradesini tanımamaya ant içmiş bu kayyım rejiminin ne sonuçlar doğurduğunu görüyoruz. Açıktır ki kayyımlar, baskı ve yasaklar iktidarın siyasi muhaliflere karşı kullandığı bir yargı sopasıdır."

'SARAY YARGISINDAN SÖZ EDİYORUZ...'

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Bu karar elbette hukuki değil. Selahattin Demirtaş davası, Kobanê davası, Osman Kavala- Selçuk Kozağaçlı, Şebnem Korur Fincancı davası gibi. İmamoğlu kararı, birlikte ve güçlü cevap veremediğimiz HDP’li belediyelere kayyım atanması, dokunulmazlıkların kaldırılması halk iradesinin çiğnendiği durumların bir devamı. Kararın hukuki bir nitelik taşımadığı, siyasi olduğu açık. Yargı bağımsızlığı ortadan kaldırıldı saray yargısından söz ediyoruz. Halkın güçlü bir değişim ve dönüşüm talebi var. Bu dinamizmin tek adam rejimini alaşağı edecek, yalnızca sandığı değil, bütün süreci, demokratik haklarını savunacak meşru demokratik kanallara ihtiyacı var. Bunu yaratma, seçtiği belediyle başkanına sahip çıkma iradesini, değişim ve dönüşüm iradesiyle birleştirme görevi demokrasi güçlerine düşüyor.”