DEVA’dan ‘istismar davası’ tepkisi: Neden kimse tutuklu değil?

DEVA Partili Elif Esen, altı yaşındaki kız çocuğunun istismarına ilişkin konuştu, dava kapsamında neden kimsenin tutuklu olmadığını sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, Hiranur Vakfı’nun kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızı H.K.G.’yi müridi Kadir İstekli’yle ‘evlendirmesine’ ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı’nın, Millî Eğitim Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın, Adalet Bakanlığı’nın ve ilgili kurumların ve yetkililerinin sorumlu olduğunu belirten Esen, “Çocuğun hayatı, belli zamanlarda bu yetkili ve sorumlularla kesişmiş ancak üstü örtülmüş. O sebeple bugün yapılan ‘Gereği yapıldı. Avukat tahsis edildi. Soruşturma açıldı’ açıklamaları samimi mi?” diye konuştu.

‘İBRETLİK CEZALAR ALMALARI İÇİN TAKİPÇİ OLACAĞIZ’

İstismar davasının 22 Mayıs’a ertelenmesinin nedenini sorarak, “Neden kimse tutuklu değil? Zanlısı, hatta faili ortadayken, sorumlular ortadayken neden 22 Mayıs? Neden yeniden üstü örtülüyor ve olay soğutulup zamana yayılmaya çalışılıyor? Bunu merak ediyoruz” ifadelerini kullanan DEVA’lı Esen şöyle sözlerini sürdürdü:

“Bu alçak olayın, bu insanlık dışı olayın takipçisi olacağız. DEVA Partisi kız ve erkek çocuklarının eşit fırsatlarla eğitim almaları, eğitimde kalmaları, çocukluk yıllarını devletin garantisi ve güvencesiyle geçirmeleri, nitelikli bireyler olarak topluma kazandırılmaları için bu olayın takipçisi olacak. Bir daha hiçbir kız çocuğunun bu olayı yaşamaması ve suçluların ibretlik cezalar alması için bu olayın takipçisi olacak. Hukuki süreci takip edeceğiz. Toplum vicdanı rahatlayınca, suçlular ve sorumlular ibretlik cezalar alınca diğer potansiyel suçlular için de caydırıcı olacak. O zaman bizim yüreğimiz soğuyacak. O zaman rahatlayacağız. Çocukların güvende olması için yolumuza devam edeceğiz.” (DUVAR)

Etiketler DEVA istismar