DEVA Parti'li Karatutlu: 'Dünya 5'ten büyükse, Kahramanmaraş da 5'ten büyüktür'

DEVA Partili İrfan Karatutlu, Maraş'ta 30-40 yıldır 3-5 kişilik bir zümrenin kontrolünde olan yatırımların tabana yayılamadığını belirterek, "Dünya 5'ten büyükse Kahramanmaraş da 5'ten büyüktür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulunda söz alan DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'ı ve TUSAŞ tesislerini ziyaret ettiğini belirtti.

"TUSAŞ ve diğer yatırımlar, Kahramanmaraş ve diğer deprem illerinde yaraları sarmaya bir nebze vesile olacak" diyen Karatutlu, yatırımların takipçisi olacaklarını belirtti. 

Maraş'ın sanayi ve ticaret alanında komşu iller Antep ve Kayseri kadar gelişemediğine dikkat çeken Karatutlu, son otuz-kırk yıldır 3-5 kişilik bir zümrenin kontrolünde olan yatırımların tabana yayılamadığını ve çeşitlendirilemediğini vurguladı. Karatutlu, "Dünya 5'ten büyükse Kahramanmaraş da 5'ten büyüktür" dedi.

DEVA Partisi olarak Maraş ve bölgenin kalkınması için çalışmaya devam edeceklerini belirten Karatutlu, yatırımların ve gelişimin önündeki engellerin kaldırılması için çaba göstereceklerini ifade etti.