DEVA Partili Ekmen: Akşener masaya dönerse adayı tekrar değerlendiririz

Mehmet Emin Ekmen "Babacan masada aday ismi telaffuz etmedi" deyip ekledi: İnşallah Meral Hanım yarın masaya döner. Uzlaşma sağlanamazsa kamuoyundan bir süre daha istenir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Habertürk yayınına katılarak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'yı dağıttığı toplantıda yaşananlar ve sonrasına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Ali Babacan'ın 2 Mart'taki Altılı Masa toplantısında partisinin tutumunu "Bizim kuvvetli tercihimiz bu masadan bir liderin aday olmasıdır. Ancak mutabakatla yürütülen süreçlerde katı olmamak gerekir, esnekliğe de açığız, masa dışından bir aday da gündeme gelirse konuşmaya hazırız" sözleriyle ortaya koyduğunu açıkladı.

Ekmen "Masadaki kriz çözülür mü?" sorusuna ise "Bu kriz çözülür. Ancak Sayın Akşener'in cuma günü yaptığı konuşmayı düşünüyorum. Bu konuyu bir kez daha müzakere edelim deseydi daha sağlıklı olurdu. Açıklamaları rahatsız ediciydi. Bir yol kazası var" yanıtını verdi.

'BABACAN ADAY İSMİ TELAFFUZ ETMEDİ'

"İnşallah Meral Hanım yarın masaya döner" diyen Mehmet Emin Ekmen, "Ali Babacan 6 liderin toplantısında aday ismi telaffuz etmedi. Tercihimiz masadan bir lider fakat başka alternatiflere de açığız" ifadelerini kullandı.

Ekmen ayrıca, "Akşener imza attığı bildirideki gibi yarınki toplantıya katılır ve masaya oturduğunda ise 'bensiz ne yapıyorsunuz?' derse kim ne diyebilir? Akşener yarın toplantıya gelirse adayı tekrar değerlendiririz. Uzlaşma sağlanamazsa kamuoyundan bir süre daha istenir" dedi. (HABER MERKEZİ)