DEVA Partili Dalgın, Eceabat'ta: 'Ölen göçmenler gitmeye çalışıyordu'

Çanakkale Eceabat'ta batan teknede 20 göçmenin ölmesiyle ilgili konuşan DEVA Partili Burak Dalgın, "Gevşek sınır politikasının ne kadar büyük bir insani hasara yol açtığını bir kez daha gördük" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Çanakkale’nin Eceabat ilçesine yaptığı ziyarette DEVA Partisi Belediye Başkan adayı Sayın Davut Gazi Benli ile buluştu. Eceabat iskelesinde gerçekleşen bot kazası ile ilgili konuşan Dalgın, "Şu anda Eceabat'tayız, saha çalışmaları yapıyoruz. Çanakkale Belediye Başkanı adayımız, Sayın Davut Gazi Benli ile beraberiz. Burada tabii maalesef çok üzücü bir haber aldık. Bu sabah yaşanan bir deniz kazasında, en az 20 kişinin vefat ettiğini gördük. Bunlar, Türkiye'den gitmeye çalışan göçmenler" dedi.

Dalgın, "Türkiye'ye yönelik olan bu düzensiz göç politikasının, gevşek sınır politikasının ne kadar büyük bir insani hasara yol açtığını bir kez daha gördük. Bir an önce Türkiye'nin sınırlarını zapturapt altına alması, Avrupa Birliği ile olan müzakerelerini konuyu kapsayacak şekilde ele alması ve bölgede huzurun tesisiyle, gelen vatandaşların, gelen göçmenlerin, gelen kişilerin geri gönderilmesinin sağlanmasını sağlamak durumundayız. Tekrar ölenlere başsağlığı diliyorum. Türkiye'nin bir daha böyle bir olay yaşamamasını diliyorum" diye konuştu.