'Detone'likten gözaltına alınan fenomen: Serbest kaldı, video paylaştı

Hero Alom adlı fenomen, detone sesiyle önemli isimlerin eserlerine saygısızlık ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Fenomen, serbest bırakıldıktan sonra parmaklıkların ardında olduğu video paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bangladeş’te sosyal medyada paylaştığı videolarda sesinin detone olmasıyla tanınan Hero Alom adlı fenomen, gözaltına alındı. Fenomen, detone sesiyle önemli isimlerin eserlerine saygısızlık ettiğini söylediklerini, bu nedenle şarkı söylemeyi bırakmasının istendiğini iddia etti. 

The Indian Express'in aktardığı habere göre, çarşamba günü AFP'ye konuşan Alom, polis tarafından "zihinsel işkence"ye maruz kaldığını ve Bangladeş'in ulusal şairi Rabindranath Tagore ve Kazi Nazrul Islam'ın klasik şarkılarını seslendirdiği için "özür" belgesi imzalamaya zorlandığını söyledi. Polisin kendisinden, 'Kahraman' lakabını bırakmasını istediğini belirten Alom, "Polis beni sabah 6'da aldı ve sekiz saat orada tuttu. Bana neden Rabindra ve Nazrul şarkılarını söylediğimi sordular" dedi.

İddialara yanıt veren Dakka baş dedektifi Harun ur Rashid, Alom'un videolarında uygun izin olmadan polis üniforması giydiği için gözaltına alındığını söyledi. Baş dedektif, Alom hakkında eski klasik şarkılara yaptığı yorum nedeniyle bazı şikayetler aldıklarını da sözlerine ekleyerek, "Onun hakkında çok şikayet aldık. Geleneksel şarkı söyleme tarzını tamamen değiştirdi… Bunu tekrar etmeyeceğine dair bize güvence verdi” ifadelerini kullandı.

Hero Alom, serbest bırakılmasının ardından parmaklıkların ardında olduğu bir video yayınladı.