Derya Yanık'tan LGBTİ+ karşıtı eylem açıklaması: Nefret söylemini kime karşı olursa olsun yanlış buluyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, LGBTİ+ karşıtı eylemle ilgili açıklamalarda bulundu. Yanık, "Nefret söylemini kime karşı olursa olsun yanlış buluyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul’da "LGBTİ+ karşıtlığı" adı altında buluşan grubun mitingi hakkında konuşurken, nefret söylemini yanlış bulduğunu söyledi. Yanık, “Devletin, her insanın, her vatandaşın temel insan haklarını korumak ve teslim etmek yükümlülüğü var” dedi.

Yanık, Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat'a yaptığı açıklamada, "Hükümetimizin de doğal olarak değerleri var. Eşcinselliği normalleştirmek ya da normal görmek gibi bir lüksümüz yok" ifadelerini kullandı.

Yanık şunları söyledi: "Ancak devletin ve hükümetin, her vatandaşın temel insan haklarını korumak ve teslim etmek yükümlülüğü bulunuyor. Her grubun protesto hakkı vardır. Nefret söylemini yanlış buluyorum. Ben bir hukukçuyum ve mesleğimin büyük bölümü insan hakları temelinde geçti. Nefret söylemini kime karşı olursa olsun yanlış buluyoruz. Yıllar önce ‘E-5 Sendromu’ olarak adlandırılan, karınları deşilerek yol kenarına atılan transları hatırlayın. Bunlar yaşanmamalı. Yanlış, günah görebilirsiniz hatta aykırı bulabilirsiniz. Nefret söylemi, kime karşı olursa olsun kabul edilemez. Çünkü nefret söylemi ile yaşam hakkını engellersiniz." (HABER MERKEZİ)