Dersim'de tüm etkinlikler iki hafta süreyle yasaklandı

Valilik, korona salgınını gerekçe göstererek şehirde yapılabilecek tüm konser, eylem ve yürüyüşleri yasakladı.

Sakine Cansız'ın mezarının bulunduğu Sütlüce Köyü'ne giriş-çıkışlara izin verilmedi.
Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Valilik kararıyla Dersim yasaklı şehir haline getirildi. Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamada, korona salgınının 'toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek' amacıyla kentteki tüm etkinlik ve eylemlerin iki hafta süreyle yasaklandığı duyuruldu.

Açıklamada, yasağa ilişkin şöyle denildi: 

"Açık alanlarda yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık yer toplantısı, protesto eylemi, oturma eylemi, anma, açlık grevi, stant açmak, imza kampanyası, konser, şenlik; el ilanı, bildiri, broşür dağıtmak; afiş, poster açmak, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, sinevizyon gösterimi vb. tüm eylem ve etkinliklerin 09/01/2022 günü saat 00:01 ile 23/01/2022 günü saat 23:59'a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır."

SÜTLÜCE KÖYÜ'NE GİRİŞ-ÇIKIŞLAR KISITLANDI

Öte yandan 9 Ocak 2013'te Paris'te silahlı saldırı sonucu ölen PKK yöneticilerinden Sakine Cansız'ın mezarı başında anma yapılacağı gerekçesiyle Sütlüce Köyü'ne giriş çıkışlar da valilik kararıyla kısıtlandı. 

Köye giriş çıkışlar kapatılırken, aralarında HDP milletvekillerinin olduğu grubun mezarlığa gidişi engellendi.  Yapılan görüşmeler sonucunda Cansız’ın mezarına sadece HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ve HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay’ın gitmesine izin verildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler dersim korona yasak eylem