Dersim'de okullarda Kudüs sunumu yapılmasına tepki

Tunceli İl Müftülüğü tarafından liselerde Kudüs sunumları düzenlenmeye başladı. Eğitim Sen Dersim Şubesi duruma tepki gösterirken İl Müftülüğü, ‘Sunumlar Diyanet ve MEB onaylı’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Diyanet İşleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Dersim’deki liselerde Kudüs sunumları düzenlenmeye başladı. Dersim Eğitim Sen Şubesi seminerlere ilişkin yazılı açıklama yaparak iktidarın eğitimi dinselleştirmeye çalıştığını belirtti.

Sunumlara katılımın zorunlu olduğunu belirten Eğitim-Sen Dersim Şubesi Başkanı Mehmet Aşkın, “ÇEDES projeleriyle laik eğitimi hedef alan bu uygulamalara derhal son verilmediler” dedi. 

‘MÜFTÜLÜĞÜN OKULDA İŞİ YOK’

Müftülüğün 5 Ocak'tan bu yana söz konusu sunumları yaptığını işafde eden Aşkın şunları söyledi: “Şu ana kadar üç lisede sunum yapıldığını biliyoruz. Kudüs üzerine sunum vereceklerini söylediler. Eğitim Sen olarak müftülüğün herhangi bir şekilde okullara girip sunum yapmalarını tasvip etmiyoruz. Herhangi bir eğitim verilecekse pedagojik formasyonu bilgisi becerisi zaten var. Bu yüzden müftülüğün okullara girmesini kabul etmiyoruz. Bunun devamımda cemaatlere, tarikatlara da ilerde yol açılacağını düşünüyoruz. Ders dışı bir aktivite olduğu için de velilerin yazılı onayı gerekmekte. Bu konuda da velilerimi bilgilendirmek istiyoruz, müftülüğün okulda işi yok, okula girmesini istemiyoruz.”

‘SUNUMLAR MEB VE DİYANET MUTABAKATI İLE YAPILIYOR’

Liselerde gerçekleştirilen seminerlere ilişkin görüştüğümüz Tunceli İl Müftülüğü yöneticisi ise seminerlere katılımın zorunlu olmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Diyanet’ten gelen resmi bir yazı var. Kudüs sunumu için Sadece Milli Eğitim’e değil başka kurumlarımıza da gönderdik. Kesinlikle zorunluluğu yok. Bu zaten kurumlar arası rutin olarak yapılan seminerlerden biri. 'Kudüs’ün tarihi önemi, dini değeri bizim açımızdan nedir' konulu seminerlerin verilmesi Diyanet tarafından istendi, biz de kurumlara yazdık. Zaten biz Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazımızı yazdık onlar da yer belirledi. Yer belirleme de tamamen onlar tarafından yapıldı. Burada konusunda uzman olan hocalarımız tarafından birkaç yerde sunum yapıldı.”

Etiketler dersim kudüs sunum