Dersim’de elektrik işçileri düşük zamma karşı iş yavaşlattı

Dersim'de FEDAŞ işçileri ağır şartlarda düşük ücretle çalıştırılmalarına karşı iş yavaşlatma eylemi başlatıp basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Özgür Dersim Gazetesi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'de Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri AŞ (FEDAŞ) işçileri düşük ücret zammına karşı iş yavaşlatma eylemi başlattı.

FEDAŞ'ta çalışan yaklaşık 100 elektrik işçisi, yaşadıkları mağduriyet nedeniyle kurumun Tunceli İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Eyleme EMEP Dersim İl Örgütü de destek verdi.

Evrensel'de yer alan habere göre; işçiler, ağır şartlarda çalıştıklarını ve aldıkları ücretin enflasyon karşısında erdiğini belirtti.

“Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde işçiler adına konuşan Şahin Özmen, "Fırat Elektrik Tunceli emekçileri olarak yaşanan bu ekonomik darboğazda enerjimizin kalmadığını beyan ederiz” dedi.

Yetkili sendika TES-İŞ’in yaptığı sözleşmeyi eleştiren Özmen, firma yöneticilerinin, işçilerin iş yükünü daha da artırarak az personelle çok iş yaptırmak istediklerini söyledi.

"Az personeli düşük ücrette eşitleyen bu anlayış karşısında sessiz kalmayacağız" diyen Özmen, insanca bir yaşam için gerekli düzenlemelerin yapılması ve hak ettikleri ücretin ödenmesi adına gerekenleri sonuna kadar yapacaklarını vurguladı.

Özmen, Dersim il merkezi ve ilçelerinde oluşabilecek aksaklıkların işçinin emeğinin gasp edilmesinden kaynaklığının bilinmesini istedi.

Açıklamanın ardından işçiler baretlerini yere bırakarak, düşük zam dayatmasını protesto etti.