Dersim’de basın açıklamasına polis müdahalesi: 8 gözaltı

Dersim’de Filistin ve Rojava'ya dönük ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen Dersim Emek ve Demokrasi Platformu'na polis müdahale etti. 8 kişi darbedilerek gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

Duygu KIT

DERSİM - Dersim Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla Rojava'ya düzenlenen operasyon ve Filistin'de yaşananlara ilişkin için Sanat Sokağı’nda bir araya gelen ve basın açıklaması yapmak isteyen kitleye polis müdahalesi oldu. Aralarında Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu ve siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu kitleye yapılan müdahale sonucu HDP Dersim İl Eş Başkanı Nazlı Çelik ve EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin'in aralarında olduğu sekiz kişi darbedilerek gözaltına alındı.

POLİS KORDU’YU DA DARP ETTİ

Müdahale sırasında polisler Kordu’yu da kalkanlarla sıkıştırarak darbetti. Polis saldırısına tepki gösteren Kordu, “Sizin bu ayrımcı politikalarınızdır bu kentte gerginliği yaratan, sizden olmayanlara düşmansınız” ifadelerini kullandı. 

VALİLİK'TEN EYLEM VE ETKİNLİK YASAĞI

Dersim'de Valilik kent genelinde 12 Ekim 00.01 ile 15 Ekim günü saat 23.59’a kadar 4 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü gibi etkinliklere yasak getirildiğini duyurmuştu. Bu açıklamasının ardından Gaziantep ve Bingöl Valilikleri de aynı gerekçelerle yasak kararları almıştı.

Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (HABER MERKEZİ)