Dersim’de 1 Eylül Barış Günü Adalet Safalı ve Perişan Akçelik'e adandı

Dersim’de 1 Eylül Dünya Barış Günü trafik kazasında vefat eden Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik'in anısına gerçekleştirildi. Yürüyüşe direnişteki FEDAŞ işçileri de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt 

DERSİM - 1 Eylül Dünya Barış Günü için Dersim Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla Sanat Sokağı’nda bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca "İş ekmek yoksa barış da yok", "Jin Jiyan Azadî" sloganları atan kitle Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Dersim Emek ve Demokrasi Platformu adına basın metnini okuyan Raife Yılmaz, "Geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halklar savaşa karşı barışı savunurken, dünyayı yöneten güçler hala savaştan, kan dökmekten, barbarlıktan vazgeçmiyor! Bugün tüm ezilenlerle, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle, basın emekçileriyle omuz omuzayız" dedi.

'BU SAVAŞLAR BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL'

Barışı ve adaleti savunmak için burada olduklarını belirten Yılmaz, "AKP hükümetinin hem içerde hem dışarda emekçileri ve halkları kutuplaştırmak üzerine kurulu bir siyaset izlemesi savaş ve şiddet ortamını sürekli canlı tutmaktadır. Özgürce düşünmek, konuşmak ve barış içerisinde kendimizi ifade etmek istiyoruz. Kirli hesaplara kurban edilecek bir tek canımız bile yok. Barışın iyileştirici gücüne hepimizin ihtiyacı var" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı. 

Etiketler Dersim 1 Eylül barış