Depremzede 14 kedinin tedavisi sürüyor

İzmir depreminde enkaz altından kurtarılan 14 kedinin tedavisi Kültürpark'taki Küçük Hayvan Polikliniği'nde yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de cuma günü meydana gelen depremde 114 kişi vefat ederken, 1035 kişi de yaralandı. Depremde kedi ve köpekler de enkaz altında kaldı. 

Enkazdan kurtarılan 14 kedinin tedavisi ise sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre ilki 75, sonuncusu 100 saat sonra kurtarılan kediler, enkazdan çıkarıldıktan sonra Veteriner İşleri Müdürlüğü Acil Müdahale ekiplerinin nakil araçlarıyla Kültürpark'taki Küçük Hayvan Polikliniği'ne getirildi.  

ORTOPEDİK SORUN YOK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü Merkez Polikliniği ve Acil Müdahale Birimi Sorumlusu Veteriner Hekim Cihan Ziyan, kedilerin birçoğunun durumunun iyiye gittiğini ve ortopedik sıkıntılarının olmadığını söyledi.

Enkazdan kurtarılanların yanı sıra enkaz çevrelerinden alıp tedavi ettikleri kedilerin de olduğunu belirten Ziyan, "Kedilerin sahiplenilmesi konusunda, sağ olsun İzmirliler büyük bir duyarlılık gösterdi. Tedavileri tamamladıktan sonra sahipleri tarafından belli bir süre içinde alınmayan kedilerin, başvuran kişilerle irtibata geçerek sahiplendirilmesini sağlayacağız" dedi.

MESTAN 100 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDI

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de meydana gelen depremin ardından yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan birçok evcil hayvan da çıkarılmıştı. Kurtarma çalışmalarında "Mestan" adlı kedi, Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından yaklaşık 100 saat sonra kurtarılmıştı.
(İZMİR-AA)