Deprem ve selden etkilenen Urfa'yı Süper Kupa heyecanı sardı

Maraş merkezli depremin ardından üst üste selin vurduğu Urfa’da, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa maçının, kentin yaralarını saracağı umuluyor.

Urfa'daki 11 Nisan Stadyumu.
Google Haberlere Abone ol

URFA - Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 2023 yılında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ancak yaşanan krizin ardından iptal edilerek ertelenen Süper Kupa müsabakası, 7 Nisan Pazar Günü saat 21.00’de Urfa’daki 11 Nisan Stadyumu’nda yapılacak.

Urfa, Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilden biriydi. Kentte depremin yarattığı yıkımın ardından art arda yaşanan seller Urfalıları büyük sıkıntıya sokmuştu.

Afetlerin etkilerinden kurtulmaya çalışan Urfa, Süper Kupa, heyecanı yaşamaya başladı. Kupanın kentin ekonomisine ve turizme katkı sunması bekleniyor.

Peki afetlerin yaşandığı Urfa, Süper Kupa’ya hazır mı?

Urfa'daki Balıklıgöl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

‘BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI HIZLICA TAMAMLANACAK’

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Urfa'ya Süper Kupa finalini vermesinin büyük bir moral ve heyecan kaynağı olduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 11 Nisan Stadyumu'nun kısa bir süre önce yenilenen tribünleri ve 26 bin seyirci kapasitesiyle FIFA standartlarına uygun olduğunu söyledi. Şıldak, maç öncesi ihtiyaç duyulan bazı bakım ve onarım çalışmalarının da hızlıca tamamlanacağı bilgisini verdi.

Süper Kupa finali için ek uçak seferleri düzenlenmesi için görüşmelerin başladığını da bildiren Şıldak, maçı izlemeye gelenlerin konaklaması için otellerin yanı sıra kamu tesislerinin de tam kapasiteyle konaklamaya açılacağını aktardı.

Şıldak, Süper Kupa finalinin Urfa için büyük bir kazanım olduğunu ve şehrin bu tür organizasyonları yapabilme kabiliyetini ve potansiyelini bir kez daha göstereceğini vurguladı.

Süper Kupa finalinin Şanlıurfa'nın turizmi ve ekonomisine de önemli katkı sağlayacağını söyleyen Şıldak, maça gelenler kentin tarihi ve kültürel zenginliğini de göreceğini ifade etti.

Deprem ve selde Urfa’da tarihi yapılar da zarar görmüştü. Şıldak, geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinin ardından tadilat ve bakım çalışmalarına alınan Arkeoloji Müzesi ile Haleplibahçe Mozaik Müzesi'nin 15 Şubat itibarıyla ziyarete açıldığını da sözlerine ekledi.

Göbeklitepe, 12 bin yıllık geçmişiyle 'tarihin sıfır noktası' olarak tanımlanıyor.

'URFA TURİZM KONUSUNDA İYİ BİR İVME KAZANDI'

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise kentin son yıllarda yaptıkları tanıtım çalışmaları ile turizm konusunda iyi bir ivme kazandığını belirterek "Şanlıurfa’nın Göbeklitepe yılı ilan edilmesi, UNESCO Müzik şehri seçilmesi, İslam Ülkeleri Turizm Başkenti seçilmesi ve şimdi de Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa Finali'nin Şanlıurfa’da oynanacak olması şehri, gündemde tutması açısından önemli gelişmelerdir” diye konuştu.

Final maçının Urfa’ya başta ekonomik ve turistik olmak üzere büyük katkı sağlayacağını dile getiren Beyazgül “Şanlıurfa, her türlü organizasyona ev sahipliği yapabilecek zengin bir potansiyele sahiptir” dedi.

‘REZERVASYONLAR ŞİMDİDEN BAŞLADI’

Turizm işletmecisi Mehmet İnal, Urfa’da, Süper Kupa için gelecekleri ağırlayabilecek yatak kapasitesinin olduğunu belirterek “Turizm camiası ve turizm bilinci şehrimizde oluşmuştur. Özellikle bu bölgeye maç izlemek için gelecek olan misafir, sadece maç için gelmemekte. Sıra gecesi eğlencemiz, Göbeklitepe, Harran, Balıklıgöl gibi kültürel yerlerimizi de gezip görüp, yemeklerimizden de tatmak için geliyorlar. Sadece maç günü için rezervasyonlar yapmıyorlar, 2-3 gün ve üzeri konaklama yapıyorlar ve rezervasyonlar şu an o yönde hızla dolmaya başladı” diye konuştu.

Öte yandan Urfa’da depremde hasar gören bulunan tarihi konukevlerinde yapılan çalışmalar ve tadilatlar sona erdi ve kullanıma hazır hale getirildi.

Urfa, 2010 yılında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Türkiye Kupası final maçına da ev sahipliği yapmıştı.

 

Etiketler urfa süper kupa