Deprem bölgesinde TOKİ kuralarına, 'Erdoğan ziyareti' ertelemesi

Deprem bölgelerindeki TOKİ konutları kuraları, “Erdoğan'ın ziyareti” nedeniyle ertelendi. “Deprem illerinde ayrı ayrı çekiliş töreni” yapılacağı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden geçen bir yıla karşın sorunları çözülemeyen depremzedelerin dertlerine bir yenisi daha eklendi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veren depremzedelerin umutla beklediği TOKİ konutları kuralarının, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti” nedeniyle ertelendiği öğrenildi.

TOKİ kuralarının heyecanla beklendiği deprem bölgelerindeki muhtarlara AFAD yöneticileri tarafından bir bilgilendirme yazısı gönderildi. Yazıda, 1 Şubat’ta tüm illerde eş zamanlı yapılması planlanan TOKİ kuralarının ertelendiği kaydedildi. Erteleme gerekçesi olarak ise “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katılımı ile deprem yaşayan her ilde ayrı ayrı çekiliş yapılacağı bildirilmiştir. Çekiliş günü ve saatinin netleştiğinde bilgisinin ayrıca verileceği belirtilmiştir” ifadesi kullanıldı. 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Deprem TOKİ