CHP 200’den fazla belediye için adaylarını açıkladı

CHP, 226 seçim bölgesinde adaylarını belirledi. 4 büyükşehir adayını duyuran CHP Sözcüsü Deniz Yücel, diğer adayların liste halinde açıklayacaklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimde adayların belirleneceği CHP Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından CHP Sözcüsü Deniz Yücel basın toplantısı düzenledi.

Yücel, "Parti meclisimizde bazı adaylarımız belirlendi. Açıklayacağımız 4 büyükşehirden 2'si zaten ilan edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız; İstanbul’u AKP’nin talancı belediyecilik anlayışından kurtaran ve halkçı belediyecilik anlayışıyla tanıştıran, Sayın Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız ise Ankara’yı parsel parsel satanlardan kurtaran, Ankara’yı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Sayın Mansur Yavaş" dedi.

"Bursa ve Balıkesir İllerimizde de daha önce partimizin ve örgütümüzün, üzerinde mutabakata vardığı, ayrıca anketlerde de kazandığını gördüğümüz isimler parti meclisimizin kararıyla adaylaştı" diyen Yücel, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Bozbey.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ise Sayın Ahmet Akın" ifadelerini kullandı.

Diğer adayları hem parti teşkilatı hem milletvekilleri ile istişare ederek belirlediklerini söyleyen Yücel, "Burada isimlerini sizlerle paylaşacağımız diğer belediye başkan adaylarımız ise geçtiğimiz hafta Parti Meclisi toplantımızda örgüte yetki verdiğimiz il ve ilçelerle, yetki verilmemiş olsa bile il ve ilçe örgütleri, milletvekili ve Parti Meclisi üyelerimizin üzerinde tam bir mutabakat sağladığı seçim çevreleridir" diye konuştu.

Daha sonra yayınlanan listede Nevşehir, Bolu, Karaman, Elazığ, Bayburt, Gümüşhane'nin adayları da açıklandığı görüldü.

'VATANDAŞIMIZA SICAK BİR EL UZATAN BELEDİYELERİMİZİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ'

Belediye sayılarını artıracaklarını belirten Yücel, şöyle devam etti: 

"CHP olarak biz, 2019’dan bu yana Türkiye’nin yarısını sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştırdık. Türkiye’nin yarısı CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Belediyelerimiz geçtiğimiz 4 yılda başta pandemi olmak üzere deprem-sel gibi doğal afet süreçlerinde, halkımızın yanında olmuştur.

Vatandaşımızın ihtiyaç ve taleplerini yüksek organizasyon yetenekleriyle hızlı bir şekilde karşılamışlardır. İnanıyoruz ki 31 Mart seçimlerinde insan odaklı politikalarımızla vatandaşımıza, sıcak bir el uzatan belediyelerimizin sayısını arttıracağız." 

23 SEÇİM BÖLGESİNDE ÖN SEÇİM, 58 SEÇİM ÇEVRESİNDE ÖRGÜTE YETKİ

Toplam 227 seçim bölgesinde adayları belirlediklerini aktaran Yücel, bunların arasında 4 büyükşehrin yanı sıra 6 da il bulunduğunu dile getirdi.

Yücel, Parti Meclisi toplantısında ayrıca 23 seçim çevresinde örgüt denetiminde ön seçim yapılması kararı, 58 seçim çevresinde de örgüt denetiminde ön seçim yapma yetkisi verilmesi kararı alındığını kaydetti.

'ÇEŞİTLİ SEÇİM BÖLGELERİNDE İŞ BİRLİKLERİ GELİŞEBİLİR'

İş birlikleri ve DEM Parti ziyareti ile ilgili bir soru üzerine Yücel, "Meclis’te grubu olan her partiyle görüşürüz. İYİ Parti'nin ya da başka siyasi partilerin aldıkları kararları tartışmayız. Biz başından beri şunu savunuyoruz; biz ittifakı sandıkta yapacağız, biz ittifakı seçmen nezdinde yapacağız. Bu anlayışı destekleyecek çeşitli seçim çevrelerinde birtakım gelişmeler yaşanabilir" yanıtını verdi. 

Daha sonra açıklanan listede 226 adayın ismi yer aldı. (HABER MERKEZİ)